7óra7

Hamlet-bemutató az Örkény Színházban

Hamlet-bemutató az Örkény Színházban

2014. 03. 20. | 7óra7

A darabot Nádasdy Ádám fordításában játsszák. A Bagossy László rendezésében látható előadás címszerepét Polgár Csaba alakítja.

Hamlet

"Kimondva-kimondatlanul, a Hamlet minden társulat, minden rendező és minden fiatal férfi színész művészi pályáján központi jelentőségű dráma, e Shakespeare-darab révén egy társulat megmutathatja, miként gondolkodik magáról a színházról. S hogy Hamlet figurájának megformálása miért válhat egy színészi pálya mérföldkövévé, talán nem is kell hosszan magyarázni" - olvasható az előadás ismertetőjében a BTF honlapján.

Mint kiemelik, az előadásban egy évtizedekkel ezelőtti, legendás Hamlet, Gálffi László több szerepben is fellép, ő játssza Hamlet apjának szellemét, a királyt alakító Színészt és a Sírásót is.

Hamlet - Polgár Csaba

Hamletet Polgár Csaba alakítja. "Szerintem nem találtak még ki jobb dolgot a színháznál, és az embereknek látniuk kell, hogy a színház él, változik és mozgásban van" - idézik a művész szavait.

Az előadást követően kísérőprogram is várja a közönséget: az Örkény István Színház és a BTF közös Hamlet-bemutatója alkalmából Slamlet címmel tematikus slam poetry versenyt tartanak a hazai mezőny ismert szereplőivel.

Az este fellépői között van Závada Péter, Bock Balázs, Basch Péter, Pion István, Győrfi Kata, Csider István Zoltán, Kemény Zsófi, Simon Márton és az Örkény Színház színésze, Máthé Zsolt. A rendezvény - előzetes regisztrációval - ingyenesen látogatható.

Hamlet - Für Anikó, Kókai Tünde, Znamenák István

Március 29-én, szombaton délután a Széljegyzet című sorozat keretében beszélgetést tartanak a Hamlet című előadáshoz kapcsolódva. A színház művésze, Bíró Kriszta ezúttal Nádasdy Ádám nyelvész, költő, műfordítóval és Nádori Lídia műfordítóval beszélget. A beszélgetés témái között szerepel, hogy miért kell újrafordítani egy klasszikus művet és hogy milyen nehézségekbe ütközik a műfordító.

Polgár Csaba és Gálffi László mellett Znamenák István, Für Anikó, Csuja Imre, Pogány Judit, Vajda Milán, Ficza István, Patkós Márton, Kókai Tünde, Novkov Máté és Dóra Béla játszik az előadásban. A díszlet Bagossy Levente, a jelmez Ignjatovic Krisztina munkája, a dramaturg Gáspár Ildikó.

Kapcsolódó:

>>> Slam poetry, beszélgetés és különleges kísérlet az Örkényben

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr77996061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása