7óra7

Peer Gynt – Utolsó előadását játssza a Zsámbéki–Zsótér-osztály

Peer Gynt – Utolsó előadását játssza a Zsámbéki–Zsótér-osztály

2014. 05. 16. | 7óra7

A szabadtéren játszódó, mintegy négy órás hosszúságú Peer Gynt, amelyet két évvel ezelőtt készített vizsgaként az osztály, "vándorló" előadás: a nézők az egyetem Szentikrályi utcai épülete kertjének különböző pontjain nézhetik az egyes jeleneteket, Peert az osztály öt fiútagja alakítja, az egyes jelenetekben más-más.

Az utoljára május 17-én és 18-án látható (mindkét alkalommal délben kezdődő) előadás lírai szépségű, finom, kivételes erejű feldolgozása Ibsen darabjának. Különös élménnyé teszi a produkciót, hogy Zsótér Sándor nem egyszerűen szabadtérre rendezte a drámát, hanem a kertben játszik a közelséggel és távolsággal, a magassággal és mélységgel, festői képeket alkot a fákkal, a virágokkal, ha kell, bezárja a jelenetet a sufniba, ha kell, a szabad ég felé tágítja a jelenetet. Az előadás megtekintéséhez kényelmes cipő és az időjáráshoz illő viselet ajánlott. A Peer Gynt tavaly nagy sikert aratott a Pécsi Országos Színházi Találkozón is, ahol a rendező az ottani Reneszánsz Kőtár kertjébe, illetve a Pécsi Szabadtéri Játékok nézőterét körülvevő térre adaptálta a produkciót.

Peer Gynt - Bán Bálint, Kerkay Rita

Az előadást játszó osztály tagjai utoljára a 18-i előadásban láthatók együtt. A hallgatókkal az utolsó évben készült interjúink a névre kattintva olvashatók: Bán Bálint Bárnai Péter (az interjú a jövő héten jelenik meg), Fehér Balázs Benő Fehér László Kerkay Rita Kádár Lilla Király Dániel Kurta Niké Ostorházi Bernadett Rada Bálint Viktor Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr477995515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása