7óra7

Az Elfújta a széllel folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok előadássorozata

Az Elfújta a széllel folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok előadássorozata

2014. 07. 18. | 7óra7

Somogyi Szilárd rendező elmondta, hogy a Dóm tér közönsége a 2003-ban, Párizsban bemutatott darab "non-replika" – új rendezésben, díszletekkel és jelmezekkel készült – változatát láthatta. A pénteken, szombaton és vasárnap este színpadra kerülő előadás azonban sok tekintetben különbözik a tavalyitól.

A szabadtéri premiert követő kőszínházi bemutató bizonyos egyszerűsítéseket követelt, melyek a darab előnyére váltak. A Margaret Mitchell Alapítvány kérésének megfelelően az afroamerikai szereplőket színes bőrű művészek játsszák, emellett új karakterek is megjelennek a darabban: Scarlett testvére, Suellen, Pork, a komornyik és Jack, a szolgáló.

Elfújta a szél

Az új szereplőkkel az előadás hangsúlyai is áthelyeződnek némileg. A történet Suellen megjelenésével a két testvér közötti megbocsátásról is szól – közölte a rendező.

Az Elfújta a szél igazi fesztivál-szereposztással látható Szegeden. A főszerepet alakító Janza Kata számára – ahogy fogalmazott - határtalan boldogságot jelent, hogy megmutathatja saját Scarlettjét a játékok közönségének. A népszerű musicalszínész tavaly még Belle Watlinget játszotta a Dóm téren, az örömlányt idén Szulák Andrea formálja meg.

Új szereplő a darabban Dolhai Attila is, aki a múlt héten még a Csárdáskirálynő Edvin hercegeként aratott sikert a fesztiválon, a Presgurvic-műben pedig Ashley Wilkes-ot alakítja. Ez az egyre inkább az operett és az opera műfaja felé forduló énekes – legalábbis egyelőre - utolsó új musicalszerepe.

A színészek számára komoly kihívást jelent a hatalmas színpadon megőrizni a darab által megkövetelt intimitást. Duda Éva koreográfus azonban igyekezett segítségükre lenni, amellett, hogy az előadás mozgásvilágát is némileg átformálta az elmúlt évhez képest, a Száll úgy mint a szél sikerszámban például csak férfiakat látnak majd táncolni a nézők.

>>> A Szegedi Szabadtéri Játékok műsora a 7 óra 7-en

Kapcsolódó:

>>> A Csárdáskirálynővel folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok

>>> Elkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok

>>> A Zorba, a görög a Szegedi Szabadtéri Játékokon

>>> Kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok programsorozata

>>> Bemutatták a Szegedi Szabadtéri Játékok új fesztiválhelyszínét

>>> Gérard Depardieu Napóleon szerepében Szegeden

>>> Látványos fordulatot vett a Szegedi Szabadtéri

>>> Nyilvános a szegedi Háry János szereposztása

>>> Családi kikapcsolódást kínáló műsor az Újszegedi Szabadtéri Színpadon

>>> Mamma Mia! – olvasópróba a Madách Színházban

>>> Kihirdették a Mamma Mia! című musical szereposztását

>>> Plusz előadás a Mamma Mia!-ból a Szegedi Szabadtérin

>>> Mamma Mia! a Madách Színházban és a Szegedi Szabadtéri Játékokon

>>> A Csárdáskirálynő és Elfújta a szél – Szereposztást hirdetett a Szegedi Szabadtéri

>>> Mobil forgószínpad a Szegedi Szabadtéri Játékokra

>>> Megfordul a nézőtér – Műsort hirdetett 2014-re a Szegedi Szabadtéri Játékok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr387994949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása