7óra7

Kiosztották a Városmajori Színházi Szemle díjait – A tanítónő a legjobb előadás

Kiosztották a Városmajori Színházi Szemle díjait – A tanítónő a legjobb előadás

2014. 09. 15. | 7óra7

A Budapesti Nyári Fesztivál záró eseményeként pénteken átadták a Városmajori Szabadtéri Színpadon június 10. és július 8. között megrendezett Városmajori Színházi Szemle díjait - áll a szervezők MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon az idén második alkalommal rendezték meg megújult formában a színházi szemlét, amelynek programját Karsai György egyetemi tanár, kritikus, Pécsi Júlia producer és Nagyszentpéteri Miklós balettművész válogatta a fővároson kívüli színházak aktuális repertoárjából, a teátrumok ajánlását is figyelembe véve.


A szemlén, amelyet idén is kiemelt érdeklődés kísért mind a szakma, mind a közönség részéről, hét vidéki és határon túli színház egy-egy előadását mutatták be. Az produkciókat három tagú szakmai zsűri - Keszthelyi Kinga dramaturg, Szalay Marianna színművész és Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház igazgatója - hat kategóriában díjazta.

A tanítónő - Lovas Rozi

A legjobb előadás díját a Miskolci Nemzeti Színház A tanítónő című előadása, Rusznyák Gábor rendezése kapta, a darab főszereplője, Lovas Rozi alakításáért pedig elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó díjat.

Adáshiba - Trokán Anna, Chajnóczki Balázs, Esztergályos Cecília, Eperjes Károly, Ticz András

A legjobb férfi főszereplőnek Eperjes Károlyt választották a Veszprémi Petőfi Színház Adáshiba előadásában nyújtott alakításáért. A legjobb mellékszereplő Sarkadi Kiss János, a kaposvári Csiky Gergely Színház Hippolyt, a lakáj című előadásában megformált szerepéért.

Hippolyt, a lakáj - Sarkadi Kiss János, Kovács Zsuzsa

A legjobb rendezés díját Kokan Mladenovics kapta az Újvidéki Színház Opera Ultima című előadásának koncepciójáért és formabontó színházi nyelvezetéért.

Opera ultima

A különdíjat a zsűri Czukor Balázsnak és Khaled-Abdo Szaidának ítélte oda a Mágnás Miska (Cudar világ nagyoperett átírásáért. A darabot a szombathelyi Weöres Sándor Színház mutatta be a szemlén.

Cudar világ

A nézők az idén is szavazhattak a színház honlapján a legjobb előadásra. 426 szavazat érkezett, a nyertes pedig a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Parasztopera című, Szikszai Rémusz rendezte előadása lett 109 vokssal.

Parasztopera

A közönségzsűri díját a Pécsi Nemzeti Színház és Horgas Ádám rendező kapta a 39 lépcsőfok című előadásért.

39 lépcsőfok - Széll Horváth Lajos

Az alkotók pénzdíjban részesültek, valamint az Ajka Kristály egyedi, gravírozott ólomüveg vázáját és emléklapot kaptak ajándékba.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr107994681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása