7óra7

Az elvarázsolt testvérek a Meseboltban

Az elvarázsolt testvérek a Meseboltban

2014. 10. 22. | 7óra7

A ravasz Zölboszorka mindenkit ujja köré csavar, elvarázsol, aki birodalmába beteszi a lábát. Ezt tette Dolgos Vaszilissza két fiával is, akiket szintén elvarázsolt, de sajnos senki nem tudja, hogy mivé. Az anya beáll szolgálatra, hogy kiváltsa két fiát. Nem sok esélye van, de segíti őt Mihail Dörmögics, a medve, Golyhó, a hűséges kutya, és Macsek Ivanovics, a gyönyörű kandúr. És megérkezik a legkisebb fiú, Ivanuska is, aki nem ismer félelmet. Mese az anyai szeretetről, áldozatvállalásról, a gyermekek kíváncsiságáról és önállóság utáni vágyáról.

Az elvarázsolt testvérek - plakát

Jevgenyij Svarc, orosz drámaíró mesedarabja mély érzéseket mutat meg egy misztikus világban, sok humorral átszőve. Egy különleges anyatípus küzd meg egy különleges boszorkánnyal, hogy elkószált gyermekeit megmentse. A széttöredezett családokban felnövő gyermekek problematikája egyre elterjedtebb jelenség, ezért is fontos téma ma, a fiait egyedül nevelő, munkához szokott nő: Vaszilissza története. Vajon amikor azt gondoljuk, hogy mindent megteszünk gyermekeinkért, valóban a legfontosabb igényeiket elégítjük ki? Hogyan lehet elengedni felnövő utódainkat, hogyan adjunk nekik szabadságot és óvjuk őket egyszerre?

Mindennek ára van, főleg egy ravasz, csábító boszorkány világában. Aki idetéved, nem könnyen szabadul. Milyen kompromisszumokat vállalunk az életben, hogyan zárnak be megalkuvásaink, hogyan formálnak és torzítanak bennünket?

Ezekre a kérdésekre keres választ egy mesei világban Kovács Géza rendező és Khaled-Abdo Szaida, dramaturg, a Mesebolt Bábszínház hat színészével: Császár Erika, Dénes Emőke, Kovács Bálint és Kőmíves Csongor a régi csapatból, kiegészülve az új tagokkal: Guary Szandrával az anya szerepében és Janicsek Péterrel, Macsek Ivanovics szerepében. Lázár Zsigmond gazdag hangzású zenéje támogatja a varázslatot a Boráros Szilárd, tervező, által megálmodott, titkokat sejtető világban, egy lekoszlott, elhagyatott vidámparkban. Ezen a széthulló színhelyen, ahol a csodák már nem egészen úgy működnek, mint azelőtt, különös figurák kötnek különös szövetségeket.

A mesét az alkotók 4 éves kortól ajánlják.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr517994255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása