7óra7

Mária főhadnagy a Csíki Játékszínben

Mária főhadnagy a Csíki Játékszínben

2014. 12. 17. | 7óra7

Mária főhadnagy - plakát A Mária főhadnagy címszereplője, Lebstück Mária valós személy volt. Az 1948-49-es forradalom és szabadságharc idején Lebstück Károly néven több csatában harcolt és számos hőstette elismeréseként végül főhadnagyi rangot kapott. Szilágyi László és Huszka Jenő alkotói fantáziája operetthőssé tette Máriát, aki kényszerházasság elől menekül Bécsből és nemzetőr egyenruhát ölt, hogy Magyarországra juthasson. Mária férfiként is helytáll, de a női ruhát is újra felöltené, hiszen a Pesten kitört forradalom hírének hevében szenvedélyes csókot váltottak Jancsó hadnaggyal, aki azóta felettese és Mária inkognitójáról mit se tud – olvasható a teátrum közleményében.

Az előadás létrehozásában a budapesti színházi szakember saját stábjából Gyarmathy Ágnes díszlet-és jelmeztervező vett részt, aki mellett Bene Zoltán zenei vezetőként és Horváth Gyula Antal koreográfusként dolgozott a produkcióban. A főbb szerepeket Czikó Juliánna, Kosztándi Zsolt, Szabó Enikő, Fülöp Zoltán és Dálnoky Csilla alakítja.

Az előadás a bemutatót követően ebben az évben még december 21-én és óévbúcsúztató produkcióként 30-án este 7 órai kezdettel látható, illetve január 3-án egy újévköszöntő, ünnepi előadás keretén belül is megtekinthető.

Kapcsolódó

Négy nagyszínpadi előadást kínál bérleteseinek a Csíki Játékszín

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr507993769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása