7óra7

MU Színház - Az élet közösségben zajlik

MU Színház - Az élet közösségben zajlik

2015. 06. 17. | 7óra7

A MU Színház a 2013/2014-es évadban a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósította meg Roseto- projekt című programját, melynek keretében három, XI. kerületi civilekből álló, különböző generációkat képviselő csoport dolgozott együtt a Káva Kulturális Műhely drámapedagógusaival. A havi rendszerességű foglalkozások és az évad végén bemutatott közösségi színházi előadás fő témája a kirekesztés volt, célja pedig ezen keresztül az érintett közösségek fejlesztése, a résztvevők kommunikációs képességeinek, ezáltal önszerveződő-képességeinek javítása, hosszabb távon az egész kerület közösségi életének javítása.

A színház a program folytatásaként a következő évadban kiszélesíti közösségi színházi tevékenységét. A MU, a kultúra szigete című programban az Újbuda szépkorú lakosaiból álló csoporthoz három vidéki település (Inárcs, Celldömölk és Tiszalúc) 60 év feletti lakosai csatlakoznak. A szervezők a mintacsoportokkal való közös alkotómunkán keresztül igyekszenek hozzájárulni a települések civil közösségeinek fejlesztéséhez, az ott élők emberi kapcsolatainak javításához. Céljuk az idősebb korosztály humán és kulturális értékeinek továbbvitele, ezáltal az egyéni kommunikációs, valamint kapcsolatteremtő képességek fejlesztése, a generációs problémák enyhítése.

A program első állomásaként a MU Színház közösségszervezési, drámapedagógiai workshopot kínál az együttműködő civil szervezetek képviselői számára. A június 19-én és 20-án megvalósuló képzésen a résztvevők megismerkednek többek között a TIE (Theatre in Education), a részvételi színház és a fórumszínház módszereivel.

A négy településen párhuzamosan zajló foglalkozásokból végül 2016 áprilisában négy közösségi színházi projekt készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr767992629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása