7óra7

Katona József Színház: sikeres évad

Katona József Színház: sikeres évad

2015. 06. 23. | 7óra7

Három játszóhelyen összesen 737 előadást tartottak, ami 25-tel több a tavalyinál. Az előadások számán túl a nézőszám is jelentősen - 10 ezerrel - nőtt, ami 11 százalékos jegyárbevétel növekedést is eredményezett. A Katona produkcióira idén csaknem 115 ezer ember volt kíváncsi. Az évadban legtöbbször, 181-szer Takátsy Péter állt színpadon, Keresztes Tamás 171, Rezes Judit pedig 168 előadásban szerepelt - közölte a teátrum.

Máté Gábor A következő műsorterv összeállításakor a nagy klasszikusok életben tartása mellett változatlanul meghatározó szempont volt az aktuális társadalmi és szociális folyamatokra való reflektálás - idézte a közlemény Máté Gábor igazgató évadzáró ülésen elhangzott szavait.

Októberben a nagyszínpadon Borbély Szilárd Az olaszliszkai című kortárs "sorstalandrámáját" Máté Gábor, a teátrum direktora viszi színre. Ezzel párhuzamosan Székely Kriszta a Kamrában Simon Stephens Harper Regan című darabját rendezi. Ugyanezen a játszóhelyen október 16-án - a betegség miatt új időpontra kitűzött - Oszlopos Simeon bemutatója lesz Gothár Péter rendezésében, Sarkadi Imre drámájából június 26-án előbemutatót is tartanak.

A színház 2015 decemberében két premierrel zárja a naptári évet: a nagyszínpadon Anton Pavlovics Csehov Sirályát Ascher Tamás állítja színpadra, a Kamrában pedig a fiatal orosz drámaíró, Ivan Viripajev Részegek című művét láthatják az érdeklődők Gothár Péter rendezésében.

Ménes Attila Bihari című életrajzi ügynök-drámáját február végén mutatják be Máté Gábor rendezésében a Sufniban, március második felében Giacomo Puccini A köpeny című operájának átdolgozott változatát viszik színre a nagyszínpadon. A zenét Darvas Benedek, a szöveget pedig a darab rendezője, Pintér Béla írja át. Szintén márciusban Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékát Kovács D. Dániel rendezi a Kamrában. Május végén Voltaire Candide-ját tekintheti meg a közönség Spiró György adaptációjában, Zsámbéki Gábor rendezésében a nagyszínpadon. Ezzel párhuzamosan a Kamrában Gotthold Ephraim Lessing Emilia Galotti című drámáját a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tavaly végző Fehér Balázs Benő állítja színpadra.

A következő évad utolsó bemutatója egy operabeavató előadás lesz június 15-én: Wolfgang Amadeus Mozart Cosi fan tutte című operáját Göttinger Pál rendezi a Kamrában.

Ősztől Mészáros Blanka színésznő (a vele korábban készült interjúnk itt olvasható és Székely Kriszta rendező (a vele készült interjúnk ma este jelenik meg) csatlakozik a társulathoz, mindketten idén végeztek a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr1007992597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása