7óra7

Bemutatók (2015. október 16–22.)

Bemutatók (2015. október 16–22.)

2015. 10. 15. | 7óra7

A következő hét premierjei is női- és férfisorsokról szólnak. Bordalokkal megbolondítva a drámától az operettig, Miskolctól Kecskemétig, Nyíregyházától Budapestig utazunk.

Pillantás a hídról // Miskolci Nemzeti Színház // október 16. 19 óra

Lukáts Andor Miskolcon állítja színpadra Arthur Miller darabját, többek között Varga Zoltán, Ullmann Mónika, Prohászka Fanni, Zoltán Áron és Pásztor Pál szereplésével.

pillantas_kis.jpgPillantás a hídról - Varga Zoltán, Prohászka Fanni, Ullmann Mónika (hátul) (fotó: Gálos Mihály Samu)

Eddie Carbone dokkmunkás New Yorkban. Tisztes szegénységben él feleségével és nevelt lányával, Catherine-nel az olasz negyedben, a Brooklyn-híd lábánál, hozzá hasonló melósok között. Nem vágyik sokra: egy-egy sör a haverokkal, csendes együttlét a családdal. Egy napon azonban megérkeznek felesége rokonai Olaszországból, és Eddie befogadja Marcót és Rodolphót, a két illegális bevándorlót. Arthur Miller darabja modern nagyvárosi történet, amely a görög tragédiák feszültségével mesél a tiltott szenvedélyről, az árulásról és az önbecsapás következményeiről.

Az előadást októberben még 17-én, 18-án, 21-én és 30-án láthatják az érdeklődők.

Chioggiai csetepaté // Magyar Színház // október 16. 19 óra

Goldoni klasszikusából Kéri Kitty rendez komédiát, amelynek látványvilágát díszlet- és jelmeztervezőként Berzsenyi Krisztina jegyzi. Rajkai Zoltán, Gáspár Tibor, Tóth Éva és Balsai Mónika mellett Eperjes Károly is szerepel az előadásban.

chiogg.JPGChioggiai csetepaté (Fotó: Magyar Színház)

A szerző erénye, hogy harsány komédiáiból bölcs nagyvonalúság és báj sugárzik, mégpedig egyszerűen azért, mert Goldoni nem csupán ismeri és érti, hanem – ami a legfontosabb! – feltétel nélkül szereti egyszerű és gyarló, de pont ezért végtelenül emberi szereplőit – olvasható a színlapon.

Az előadás októberben még 17-én és 29-én, novemberben 5-én és 20-án látható.

Borban él az élet // Katona József Színház, Kecskemét // október 17. 19 óra

Cseke Péter második rendezését mutatja be a kecskeméti színház három napon belül: a gyerekre kalibrált Nyolckor a bárkán című zenés mesejáték után ezúttal egy operett gálát rendez színpadra. Németh Virág szerző és a Kecskeméti City Balett táncosainak közreműködésével egy bordalokból összeállított műsorral állít emléket Mathiász János kecskeméti borásznak, akinek a nevével fémjelzett szőlőfajtákat és borokat minden földrészen elismerik.

kecskemet.JPG Borban él az élet - Dobó Enikő, Kiss Zoltán, Egyházi Géza (középen), Hajdú Melinda, Aradi Imre (fotó: Walter Péter)

A bemutatót követően október 18-án, november 7-én és 22-én is játsszák az előadást.

Az egérfogó // Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza // október 17. 19 óra

Agatha Christie közismert krimijét a nyíregyházi színház újdonsült igazgatója, Schlanger András állítja színpadra Venyige Sándor dramaturg közreműködésével. A szerzőtől nem szokatlan módon a színmű egy kénytelen-kelletlen összezáródó társaságban játszódik. A karaktereket többek között Széles Zita, Varga Norbert, Balogh Gábor, Horváth Margit és Nagyidai Gergő kelti életre.

nyir.JPGAz egérfogó (fotó: Csutkai Csaba)

A színlapon a következő, rövid szöveg olvasható: Egy téli délután brutális gyilkosság történik Londonban, a Culver Street-en. A szemtanúk azt állítják, hogy az áldozat halálsikolya előtt hallották, amint valaki a "Három vak kisegér" dallamát fütyörészte...

Az előadás a bemutatót követően októberben és novemberben is folyamatosan látható a Krúdy Kamaraszínpadon.

Egyasszony // Orlai Produkció – Jurányi Inkubátorház // október 21. 20 óra

Péterfy-Novák Éva híressé vált blogjában írta meg annak a hét évnek a történetét, amelyet súlyosan sérült gyermekével töltött a kislány halála előtt. A blogból született könyvet Tasnádi István írta színpadra és Paczolay Béla rendezett belőle előadást, amelyben Tenki Réka alakítja az anyát.

tenki_portre_all.JPG          Tenki Réka

A színésznő egy interjúban beszélt arról, hogy szerinte miért fontos elmesélni ezt a történetet: „Az előadás is arra biztatja a nézőt, hogyha felismeri, hogy baj van, akkor merjen lépéseket tenni vagy segítséget kérni. És itt nem kell végletes dolgokra gondolni, elég ehhez egy olyan kapcsolatban élni, ami felőrli az embert. A változtatás lehetősége mindig a mi kezünkben van, és bármennyire is közhelyesen hangzik, csak ez az egy életünk van, és ki kell használnunk minden egyes pillanatát”.

Az előadás a bemutató után még október 22-én és 26-án, valamint november 19-én, 20-án és 27-én látható a Jurányi Inkubátorházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr437970929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása