7óra7

7plusz7

7plusz7

2016. május 9 – 15.

2016. 05. 05. | 7óra7

7 plusz 7 ajánlat hétfőtől hétfőig, a hét 7 napjára, budapesti és vidéki előadásokból. A 7 óra 7 heti ajánlója minden csütörtökön, este 7 óra 7 perckor.

Megújult heti ajánlónkban szeretnénk teljesebb képet adni a hazai színházi életről, ezért a vidékiek mellé minden napra ajánlunk egy fővárosi előadást is.

7plusz7_logo.PNG

Május 9., hétfő

S.Ö. R.: Shakespeare Összes Rövidítve / Csiky Gergely Színház, Kaposvár (19:30)

A valaha volt legelismertebb drámaíró valószínűleg legszemtelenebb paródiája. A lehetetlennek tűnő kísérlet, a S.Ö.R.: Shakespeare Összes Rövidítve eredetileg három színész, Adam Long, Daniel Singer és Jess Winfield fejéből pattant ki, hogy azután Kálloy Molnár Péter fordításának köszönhetően Magyarországon is népszerűvé váljon. A színészek egy fergeteges  és vegyes műfajú produkcióban megpróbálják egy előadásba zsúfolni az íróóriás összes művét. A Budapesten futó angol, illetve magyar nyelvű előadás évek óta töretlen sikerrel megy, így látatlanban is bízhatunk abban, hogy a szellemes szöveg itt sem hagyja cserben az alkotókat. Zakariás Zalán rendezésében, a Csiky Gergely Színházban Fándly Csaba, Marofka Mátyás, Váncsa Gábor, valamint Kusnyír Szabolcs főszereplésével mutatják be a humoros próbálkozást.

sor_ki.JPG      S.Ö. R.: Shakespeare Összes Rövidítve (fotó: Csiky Gergely Színház)

A budapesti nézőknek szintén nem kell kimaradniuk a színház a színházban élményéből, nekik a TÁGRA ZÁRT SZEMEK próbáját javasoljuk, amelyet aznap kétszer is játszanak a Trafóban, este 7, illetve 9 órai kezdettel.

Május 10., kedd

Top Dogs / Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Dunaújváros (19 óra)

Urs Widmer műve évek óta sikerrel megy a budapesti Katona József Színházban, így az ember kétségek között ült be a dunaújvárosiak előadására, hogy vajon tudnak-e újat mutatni. Nos, tudtak, olyannyira, hogy tavaly az előadás bekerült a 7óra7 negyven legfontosabb előadása közé. Sebestyén Aba rendezése könnyeden és szellemesen beszél a bukott menedzserek rekreációjáról. Végül egy kicsit mégis beleborzongunk, amikor észrevesszük, hogy az önreklámok és motivációs levelek, a megfelelő nonverbális gesztusok és sikerorientált szemlélet mögött gyakran mi is elveszítjük a lelkünket.

top_dogs_ori_gyorgy.jpgTop Dogs (fotó: Eöri György)

És ha már elveszett lelkeknél járunk, budapesti nézőinknek az Istenítéletet ajánljuk a Vígszínházban, annak minden szellemidézésével és boszorkányosságával együtt. Az előadás este 7 órakor kezdődik.

Május 11., szerda

A falu rossza / Weöres Sándor Színház, Szombathely  (19 óra)

A héten többször is játszanak egy friss ínyencséget a Weöres Sándor Színházban. „Amíg egyesek a Boldogságot keresik, mások ön- és közpusztító szándokkal foglalatoskodnak, addig nem nyugodva, míg egy merő dorbéz nem lesz minden” – nyilatkozta tömören és velősen a 7óra7-nek Mohácsi János a legújabb darabjáról, amelyet május 6-án mutatnak be Szombathelyen. Nem először nyúl Tóth Ede színművéhez a rendező. Ezúttal Kenderes Csaba, Bajomi Nagy György, Bányai Kelemen Barna és Edvi Henrietta lesznek láthatóak a főbb szerepekben, a zenéért pedig – mint az a Mohácsi-daraboknál megszokott – Kovács Márton a felelős.

falu_rossza_meszaros_zsolt_ki.JPGA falu rossza (fotó: Mészáros Zsolt / Weöres Sándor Színház)

Budapesti nézőinknek ugyanekkor egy megbízható klasszikust, a Nem félünk a farkastól-t ajánljuk a Centrál Színházban, este 7 órai kezdettel.

Május 12., csütörtök

RögvEst / Momentán Társulat a Győri Nemzeti Színházban (19 óra)

Győrben tartózkodó olvasóink egy sor meglepetésre készülhetnek. A Győri Nemzeti Színházban vendégeskedő Momentán Társulat ugyanis még maga sem tudja, mi fog pontosan történni csütörtökön. Előadásuk 100% improvizáció, jeleneteiket a közönség ötletei alapján hozzák létre ott és akkor a színpadon. A szituációk sokfélék, a pillanat szülte ötletek pedig rekeszizom-próbálóan humorosak. Az előadást tizenhárom éve játssza sikerrel a társulat.

rogvest_momentan.jpg           RögvEst (fotó: Momentán Társulat)

A nevetés jegyében budapesti nézőinknek a k2 Színház Bakfitty című előadását ajánljuk aznapra a Stúdió K Színházban, este fél 8 órai kezdettel.

Május 13., péntek

Stabat Mater / A Nagyvárad Táncegyüttes és a KET közös produkciója a Miskolci Nemzeti Színházban  (18 óra)

Egy ilyen pechesnek ígérkező napon a legjobb kikapcsolni és beülni egy fékevesztett komédiára vagy egy kellően elvont zenés-táncos produkcióra. A miskolciaknak most az utóbbira lesz lehetőségük: a Miskolci Nemzeti Színházban vendégeskedik a Nagyvárad Táncegyüttes és a Közép-Európa Táncszínház közös produkciója, a Stabat Mater. A két különböző előképzettséggel rendelkező társulat Gioachino Rossini művére született koreográfiát ad elő. Állandó szerzőnk, Szabó Zsuzsa ugyan nem volt teljesen elragadtatva az előadástól, de mint a tanckritika.hu-n írja: „Jakab Zsanett és Kovács Péter szinte az egekbe emeli az előadást. Kovács Péter előadásában a tehetetlenség a reménnyel, Jakab Zsanettében az elvesztés és az ennek okán érzett fájdalom a tehetetlenséggel párosul.

stabat_nagy_ki.JPGStabat Mater (fotó: Közép-Európa Táncszínház)

Budapesti nézőinknek ugyanekkor egy fergeteges komédiát, a Radnóti Színházban játszott Buborékokat javasoljuk búfelejtő gyanánt, este 7 órától.

Május 14., szombat

Tóték / Katona József Színház, Kecskemét (15 óra)

Szombat este sokan, ha tehetik, inkább buliznak, egy délutáni színház azonban ilyenkor is belefér. Örkény Tóték című darabját nem kell bemutatni, Kecskeméten Rusznyák Gábor állította színpadra. Mint a vele készített interjúnkból kiderült, az előadást az inspirálta, hogy a színház két színésze, Kocsis Pál és Kőszegi Ákos kiválóan alkalmasnak tűnt Tótnak és Őrnagynak. Rusznyák elmondása szerint ezért egy színész- és emberközpontú bemutató született. Az előadás az idei POSZT versenyprogramjának a része, ám egy igazi színházrajongó már a megmérettetés előtt felmérheti az esélyeseket, mi is igyekszünk minél hamarabb bepótolni, hogy még nem láttuk az ígéretes produkciót.

totek_walter_peter_ki.jpgTóték (fotó: Walter Péter)

Szintén délután 15 órakor a budapesti nézők Mundruczó Kornél Frankenstein-terv című rendezését nézhetik meg a Trafóban.    

Május 15., vasárnap

Liliomfi /Budaörsi Latinovits Színház (19 óra)

Ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében Szigligeti Ede Liliomfija szertelen lett és humoros, az elmúlt év egyik legjobb előadása. Még azoknak is megéri elutazni Budaörsre, akik esetleg kicsit messzebb laknak. Szabó Zsuzsa így írt a produkcióról: „És valóban, a játék örömétől hajtott, az által inspirált színészeket látunk, folyamatos, ötletes gegekkel, bravúrokkal és csillogó szemekkel. Kifulladhatatlan futamok követik egymást, mintha egy nagy lélegzetvételben szeretnének mindent összefoglalni, ami a színházban hajtja őket.”  A szombati ajánlathoz hasonlóan ez az előadás is vendégeskedik az idei POSZT-on.

img_9122.jpgLiliomfi (fotó: Budaörsi Latinovits Színház - Borovi Dániel)

Budapesti olvasóink szintén egy komédiával, a Katona József Színház Portugáljával búcsúztathatják a hetet, este 7 órai kezdettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr618686818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása