7óra7

Premier7

Premier7

2016. május 30 – június 5.

2016. 05. 25. | 7óra7

Premierajánlónkban nem csak mi beszélünk a bemutatókról, de az alkotókat is megszólaltatjuk.

premier7_logo.PNGEmilia Galotti / Katona József Színház, Kamra / június 1. 19 óra

Lessing hatalomról, szerelemről, erőről és erőtlenségről írt drámáját Fehér Balázs Benő állítja színpadra a budapesti Katona József Színházban. A címszerepben Mészáros Blanka, a főbb szerepekben  Fekete Ernő, Fullajtár Andrea és Keresztes Tamás látható. A néhány éve színészként végzett,  már több izgalmas előadást (az egy nézőre kalibrált Bűn és bűnhődés, a Sirály az Átriumban vagy az Ódryn színpadra állított Tajtékos napok) jegyző rendezőnek ez az első rendezői munkája a budapesti Katonában. Erről a helyzetről és az előadásról is kérdeztük őt.

emilia_domolky.JPGEmilia Galotti (olvasópróba) - Mészáros Blanka, Keresztes Tamás (fotó: Dömölky Dániel)

Milyen érzés először dolgozni a Katonában?

Az olvasópróbáig rettegtem. Féltem a színészektől, de az első pillanattól láttam, hogy olyan a légkör, amiben nagyon jó lesz dolgozni. Most, egy hónap után sem érzem máshogy. Sokat tanulok tőlük, és nagyon élvezem a közös munkát.

Miért ezt a darabot választottad?

Voltak a fejemben színészek, akikkel szeretnék dolgozni, és szenvedélyes darabot akartam rendezni. Ez a kettő találkozott ebben a választásban. Valójában ennél egyszerűbb. Elolvastam, és hatott a lelkemre és az agyamra is. Hogy miért ez, azt már később magyaráztam meg magamnak.

Szerinted miért aktuális az Emilia Galotti?

Nehéz kérdés. Nekem aktuális, mert olyan dolgokról beszél, amik engem érdekelnek. Felelősségvállalásról, birtoklási vágyról, arról, hogy az ember milyen viszonyban van az érzéseivel, hogy felvállalja, vagy maga elől is próbálja rejteni őket, szerelemről, kiszolgáltatottságról, az emberi romlottság határtalanságáról, arról, hogy a hatalom birtokosai mennyire vannak tisztában a saját határaikkal. Hogy az előadás aktuális lesz, azt ebben a fázisban még csak sejteni lehet. Ha hatni fog, aktuális.

Az előadás a bemutatót követően június 2-án, 3-án és 4-én is látható a budapesti Katona Kamrájában.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr508746778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása