7óra7

Alföldi és ifj. Vidnyánszky is rendez a Radnótiban

Alföldi és ifj. Vidnyánszky is rendez a Radnótiban

2016. 08. 27. | 7óra7

Kováts Adél a részvétel és a kérdezés jegyében indította el az új évadot, amelyben ifj. Vidnyánszky Attila, Csató Kata, Alföldi Róbert, Valló Péter és Fehér Balázs Benő rendezése kerül bemutatásra.  

Kováts Adél, a színház igazgatója küldetésének tekinti, hogy a Radnóti egy nyitott, intellektuális közösségi tér legyen, ahol korunk társadalmi problémáival kapcsolatban tesznek fel kérdéseket: „Akkor vagyunk sikeresek, ha a közönség azt fogja érezni, ide el kell jönni, és részt kell venni abban, ami itt történik.” Elmondása szerint a tartalomhoz igazodva a Radnóti Színház arculata is átalakul hamarosan.

evad_ok_ok.JPGKováts Adél és a társulat az évadnyitó társulati ülésen (fotó: Dömölky Dániel)

Az új évadban a Radnóti társulatához csatlakozik Lovas Rozi, Sodró Eliza, László Zsolt és Rusznák András. Ami a bemutatókat illeti, elsőként ifj. Vidnyánszky Attila állítja színpadra Bulgakov komédiáját Vecsei Miklós átdolgozásában Iván, a rettenet címen, premierje október 16-án lesz. Másodikként Csató Kata rendezésében Kárpáti Péter darabja, az Ofélia árnyszínháza lesz látható, melyet Michael Ende meséje alapján írt, és a bemutatója november 13-án lesz. A libanoni születésű kanadai szerző, Wajdi Mouawad Futótűz című színművét Alföldi Róbert rendezésében január 7-én mutatja be a színház. Valló Péter rendezi a Radnóti negyedik bemutatóját, Shakespeare Téli rege című darabját, melyet a színház felkérésére Szabó T. Anna fordít újra. Az ötödik bemutató pedig Fehér Balázs Benő rendezése lesz.

Az évad részévé válik  egy kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött felolvasószínházi sorozat, ami SZÓVAL címmel elsőként Joanna Owsienko Tiramisu című művét mutatja be a közönségnek szeptember 17-én, a Színházak Éjszakáján.

Forrás: Radnóti Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr9911654124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása