7óra7

A félmillió nézős teátrum

A félmillió nézős teátrum

2016. 09. 20. | 7óra7

A Budapesti Operettszínházban az évadnyitó egyben az évadzáró is, hiszen a társulat egész nyáron dolgozott.

Megtartotta immár hagyományosnak tekinthető évadzáró-évadnyitó társulati ülését a Budapesti Operettszínház.

Lőrinczy György főigazgató elmondta, hogy a kéttagozatú színház a tavalyi szezonban 510 ezer néző előtt 609 előadást játszott. Külföldön összességében 190 ezer néző láthatta a különböző produkcióikat, Izraeltől Olaszországon, Németországon, Japánon át egészen Dél-kelet Ázsiáig és Ománig.

operetttarsulati1_kallaytothanett.jpgTársulati ülés a Budapesti Operettszínházban (fotó: Kállay-Tóth Anett)

A Kalandok éveként meghirdetett új évad egy felújítással kezdődik, szeptemberben kerül ismét közönség elé az Elfújta a szél. Az Operafesztiválon júniusban debütált Beischer-Matyó Tamás Kreatív kapcsolatok című kamaraoperája, melyet Székely Kriszta állított színpadra és hamarosan bekerül a színház repertoárjába.

Október 21-én láthatja először a közönség Somogyi Szilárd rendezésében Kocsák Tibor és Miklós Tibor Lady Budapest című musicalét, amely Tábori György Utazás című regénye alapján született. Február 17-én érkezik a Budapesti Operettszínházba az Ének az esőben, aminek bemutatóját augusztusban Szegeden tartották, koprodukcióban a Szabadtéri Játékokkal. A budapesti premierre átalakul a produkció, új szereplők is bemutatkoznak Harangozó Gyula és Somogyi Szilárd irányítása mellett.

Március 31-én mutatja be a színház Lehár Ferenc nagyoperettjét  A vígözvegyet, melyet rendezőként Szabó Máté jegyez. Folytatódik a Szépség és Szörnyeteg turnéja Németországban, A chicagói hercegnő a müncheni Deutsches Theaterben mutatkozik be, a Marica grófnő Tel-Avivban, a Csárdáskirálynő Wrocławban vendégeskedik. Miskolcon szerepel majd a Viktória, koprodukcióban kerül színre a Denevér Debrecenben, valamint az elő-bemutató után ősszel tűzi műsorára a Cigányszerelem című operettet a Kolozsvári Magyar Opera.

operetttarsulati2_kallaytothanett.jpg

A legújabb Örökös tagok (fotó: Kállay-Tóth Anett)

Nekem menedzserként, a színház első számú vezetőjeként az a legfontosabb feladatom, hogy azt a művészeti profilt és tevékenységet, amit az elmúlt években kialakítottunk, hogyan lehet egy minisztériumi közintézmény keretei között megvalósítani” - mondta el Lőrinczy György főigazgató. Bemutatta a gazdasági osztály, a műszaki részleg, az üzemeltetés, a titkárság és a menedzsment új munkatársait. Erősödik a karmesteri csapat, egyre többet dolgozik majd újra a színházban Silló István és Bókai Zoltán, míg debütál a zenekar élén Dinnyés Dániel és Köteles Géza, valamint betanító korrepetitorként és zenei munkatársként szerződik a társulathoz Kovács Adrián.

A főigazgató köszöntötte Felföldi Anikót, aki éppen ötven éve, 1966. augusztus 1-től tagja a teátrumnak és a 80. születésnapját július 18-án betöltött Lehoczky Zsuzsát. A színház vezetése úgy döntött, hogy az idei évtől az Örökös tagságot visszaállítják és kibővítik. Örökös tagságot kapott Kovács Zsuzsa és Oszvald Marika színművésznő, Szajkó József zenekari művész, Foczmann István üzemigazgató, Hegedűs Zsóka, az Operettszínház munkatársa, korábbi művészeti titkára és turnémenedzsere. Posztumusz Örökös tagságot adományozott a vezetés Marik Péternek.

Az egykori Moulin Rouge épületét, új nevén Kálmán Imre teátrumot a vezetőség reményei szerint tavasszal nyitják meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr1711710473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása