7óra7

Szomszédok is köszöntötték Csűrös Karolát

Szomszédok is köszöntötték Csűrös Karolát

Színház reggelire - 2016. november 9.

2016. 11. 09. | 7óra7

A 2006-ban Érdemes Művész címmel kitüntetett Csűrös Karola november 6-án lett nyolcvanéves, kollégái tegnap köszöntötték a Madách Színházban.

Szomszédok is köszöntötték a nyolcvanéves Csűrös Karolát


November 6-án lett nyolcvanéves a Szomszédok Etusaként is ismert Csűrös Karola; ebből az alkalomból tegnap a Madách Színházban köszöntötték őt Szirtes Tamás igazgató, a Madách jelenlegi társulata, valamint korábbi kollégái is. Az ünnepségen megjelent többek között Kerényi Imre, Kiss Mari, Nemcsák Károly, Székhelyi József és Trokán Péter is.

15000113_1227475103940002_8161823647348117919_o.jpgA nyolcvanéves Csűrös Karolát köszöntötték (fotó: Madách Színház)

Csűrös Karola 1959-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Egy győri kitérőt követően 1962-től a Madách Színház művésznője. Pályája során eljátszotta többek között az Úri muri Rozikáját, a Vőlegény Kornélját is. 2006-ban Érdemes Művész lett.

Auksz Éva újra Sweet Charity bőrébe bújik


Azt követően, hogy korábban évekig játszotta a Fellini Cabiria éjszakái alapján készült musical, a Sweet Charity címszerepét, most a Játékszín Bock Színpadán egyszemélyes változatban adja elő a történetet, Charity szerepe mellett a történet több másik karakterét is megformálva. Az egyszemélyes előadást Zöldi Gergely írta, az estet Őze Áron rendezi. A november 12-én, este 9-kor kezdődő előadásra jegyek itt válthatóak.

Színházi idegenvezetés Újbudán


A XI. kerület napja alkalmából november 11-én Újbuda színházai buszos idegenvezetést szerveznek, ahol a színházak vezetői kalauzolják az érdeklődőket, ismertetve az intézmények történetét, céljait, és a programkiírás ígérete szerint kulisszatitkokat is felfedve előttük. A programban az Artus Stúdió, a Karinthy Színház, a MU Színház és a Szkéné Színház vesznek részt. Az idegenvezetés ingyenes, de a szinhaziidegenvezetes@gmail.com címre küldött előzetes regisztrációt igényel.

Porcelánok és operett a Gerbeaud-házban


Tegnap nyitotta meg kapuit a Best of Herend kiállítás a Gerbeaud-házban, ahol több száz darabos gyűjteményét mutatja be a porcelánmanufaktúra. A december 31-ig látható kiállítással egy időben esténként a Hungaricum Pódium fantázianevű rendezvénysorozat keretein belül különböző koncertek és estek lesznek láthatóak. A sorozat fellépői között van többek között a Jávor Pál Nemzeti Cigányzenekar, Szakcsi Lakatos Béla, valamint a Budapesti Operettszínház művészei is feltűnnek majd a szintén hungarikummá választott műfaj slágereiből készített különböző összeállításokkal.

scs_1609.jpgKalocsai Zsuzsa a november 7-ei zártkörű megnyitón (fotó: Schumy Csaba)

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr1311944375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása