7óra7

Amerikába utaznak Pintér Béláék

Amerikába utaznak Pintér Béláék

Színház reggelire - 2017. január 9.

2017. 01. 09. | 7óra7

Január közepén az Egyesült Államokba utazik Pintér Béla és társulata: a Titkaink című előadással New Yorkban és Bostonban is bemutatkoznak.

New Yorkban és Bostonban a Titkaink


A Parasztopera 2009-es New York-i vendégjátékát követően a társulat most újra átrepüli az óceánt, így a színikritikusok által a 2013/2014-es évadban a legjobb új magyar drámának és a legjobb előadásnak is megválasztott Titkaink című darabot tizenkét alkalommal játsszák el az Egyesült Államok keleti partján. További részletek a színház.hu-n.

titkaink-meszaroscsaba.jpgTitkaink (fotó: Mészáros Csaba)

Eszenyi Enikő kapja idén a Páger Antal-díjat


Az elismerést minden évben az a színművész érdemli ki, aki – egy szakmai kuratórium döntése alapján – a leghűségesebb Páger Antal szellemi örökségéhez. A díjat korábban többek között Cserhalmi György, Garas Dezső, Kulka János és Törőcsik Mari is megkapta.

Megvan 2016. legjobb díszlet- és jelmeztervezője


Az év jelmeztervezője díjat Nagy Fruzsina (Tabu kollekció - Trafó), az év díszlettervezője díjat pedig megosztva Bagossy Levente (A vágy villamosa – Pécsi Nemzeti Színház; Boldogtalanok – Pécsi Nemzeti Színház) és Khell Csörsz (A bolygó hollandi – Szegedi Szabadtéri Játékok; A Pál utcai fiúk – Vígszínház) nyerte. A díjakat szakmai szavazás alapján ítélik oda, maguk a tervezők szavazzák meg, hogy melyik alkotást tartják az adott évben a legjobbnak. További részletek a fidelio.hu cikkében.

vagy_vill_mihuly_laszlo.jpgA vágy villamosa (fotó: Mihály László)

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr812110469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása