7óra7

Senkiföldje Budapesten

Senkiföldje Budapesten

Színház reggelire - 2017. február 13.

2017. 02. 13. | 7óra7

A Gandalfként is ismert Ian McKellen főszereplésével látható az előadás felvétele az Urániában.

Pinter-darab érkezik az Urániába


A Harold Pinter művéből készült, a Broadway-en és a West Enden is nagy sikert aratott előadás a Wyndham Színházban rögzített felvétel révén kerül Budapestre. A No Man’s Land (Senkiföldje) egy kiégett alkoholista író és egy sikertelen, vén költő, Hirst és Spooner története. Kellemes nyári este van, a két főszereplő egy bárban iszogatnak, majd az ivást Hirst közeli házában folytatják. Egyre részegebbek, beszélgetésük pedig hamarosan hatalmi játszmává alakul. A költő szerepében a Gyűrűk ura Gandalfjaként ismert Ian McKellen látható, az írót Patrick Stewart alakítja. Korábban a Godot-ra várva című előadásban is együtt léptek színpadra. A vetítésre jegyek itt kaphatóak.

senkifoldje.jpg          Ian McKellen és Patrick Stewart

Magyar siker a Berlinalén


Jól fogadta a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) közönsége és a kritika is a legjobb filmnek járó Arany Medvéért versenyző magyar filmet, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotását. A Berlinalén a különböző szekciókat együttvéve 399 filmet mutatnak be, a versenyfilmek közé pedig 18 alkotást válogattak be. A nemzetközi zsűrit Paul Verhoeven holland rendező-forgatókönyvíró vezeti, tagjai között van Vang Csüan-an, a 2007-es Berlinale fődíjasa, Diego Luna mexikói színész és rendező és Maggie Gyllenhaal amerikai színésznő. A díjkiosztó gálát február 18-án rendezik.

Ismét látható az Átriumban a Makbett


Február 19-én újra színpadra kerül Eugéne Ionesco darabja. Az Alföldi Róbert rendezésében látható előadás az Átrium Film-Színház és a Kultúrbrigád közös bemutatójaként született meg 2015 őszén. A főbb szerepekben Hevér Gábor, Bányai Kelemen Barna, Orosz Ákos és Kerekes Éva lépnek színpadra. Az előadásra jegyek itt válthatóak.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr4712253232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása