Twitter Facebook

Csiky Gergely Színház

7400 Kaposvár, Rákóczi tér


Következő előadások

Futó előadások

Színpadon

Elérhetőségek

Cím7400 Kaposvár, Rákóczi tér
Telefon82/528-450
Fax82/528-461
E-mailtitkarsag@csiky.hu
Honlaphttp://www.csiky.org

Hírek

Isten ostora - Horváth Lajos Ottó
Lesújtott az Isten ostora
2015. június 13., 20:00

Örömmel értesültünk róla, hogy a Pécsi Országos Színházi Találkozó tizenöt évnyi vergődés után végre révbe ért, és mindenki az őt megillető helyre került. Szinte példátlan sikert ért el ugyanis Vidnyánszky Attila rendezése, az Isten ostora.

(tovább)
Magyar Elektra - Takács Kati és Szula László
JÁTÉK – Nyerjen jegyet a Magyar Elektrára! LEZÁRVA
2015. június 12., 17:00

A Csiky Gergely Színház előadása, a Magyar Elektra a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában a Városmajori Szabadtéri Színpadon látható június 20-án, este 8 órától.

(tovább)
Faust - próba (Kulka János, Schilling Árpád, Máté Gábor)
Programok a Színházi Világnap alkalmából
2015. március 25., 16:00

A színházak többsége készül valamilyen programmal a március 27-i Színházi Világnapra, azon kívül is, hogy az esti előadás előtt felolvassák a világnapi üzenetet. Ezekből a programokból szemezgettünk.

(tovább)
A heilbronni Katica
Kihirdették az idei POSZT versenyprogramját
2015. március 9., 15:30

Az idén a legjobbnak ítélt előadások kiválasztására a Magyar Teátrumi Társaság Balogh Tibor színikritikus, dramaturgot, a Magyar Színházi Társaság pedig Perényi Balázs drámatanár, rendezőt delegálta.

(tovább)
Augusztus Oklahomában - Udvaros Dorottya
Augusztus Oklahomában – Családi dráma Kaposváron
2015. február 20., 14:00

Tracy Letts Augusztus Oklahomában című fekete komédiájának bemutatója lesz ma este a Csiky Gergely Színházban. A Guelmino Sándor rendezte, fanyar humorú, sziporkázó párbeszédekkel teli színmű alapja az elmúlt évek egyik legnagyobb amerikai Broadway sikere volt.

(tovább)
Szigorúan ellenőrzött vonatok Kaposvárról
2015. január 11., 15:00

Néhány nap múlva mutatja be a kaposvári Csiky Gergely Színház Bohumil Hrabal kisregénye alapján készült Jirí Menzel filmjén világhírűvé váló történetet, a Szigorúan ellenőrzött vonatokat.

(tovább)
Átadták a Magyar Teátrum Díjakat
Ötödször adták át a Magyar Teátrum Díjakat
2014. december 20., 20:30

A színházi háttérszakmák elismeréseit ma este a Békéscsabai Jókai Színházban adták át. Most először kiosztották a Magyar Színháztechnikai Szövetség által az idén alapított, a magyarországi színháztechnika nagy alakjáról elnevezett Tolnay Pál-díjat is.

(tovább)
Állampolgári ismeretek - Mohácsi Norbert, Kerkay Rita
Mohácsi Norbert az idei Nagymama-díjas színész
2014. december 11., 11:00

Mohácsi Norbertnek, a kaposvári Csiky Gergely Színház ifjú színészének ítélték oda idén a Molnár Piroska, a nemzet színésze által alapított Nagymama-díjat.

(tovább)
Az Örkény Színház lesz jövőre az Ördögkatlan Fesztivál egyik díszvendége
2014. december 2., 11:00

Az Örkény Színház lesz az egyik díszvendég a jövő évi Ördögkatlan Fesztiválon, amelyet 2015. augusztus 4. és 8. között rendeznek meg.

(tovább)
Esővonat: ethnós, latinos lemezt készített a Cabaret Medrano
2014. november 6., 15:30

Új albummal jelentkezett a Cabaret Medrano. Az ethnodzsesszes, latinos zenei világot mutató Esővonat a Kamondy Imre által vezetett csapat harmadik stúdióanyaga.

(tovább)
Csiky Gergely Színház
A velencei kalmár különleges átirata Kaposváron
2014. október 19., 14:30

Különleges premier színhelye volt szombat este a kaposvári Csiky Gergely Színház stúdiószínpada: Gareth Armstrong Shylock című monodrámájának magyarországi bemutatóján részt vett az író és a darab fordítója, Nádasi Myrtill színművész is.

(tovább)
Rátóti Zoltán
Rátóti Zoltán: a kaposvári színház megkerülhetetlen a magyar színházi palettán
2014. szeptember 15., 16:15

A kaposvári színház megkerülhetetlen a magyar színházi palettán – mondta Rátóti Zoltán, a Csiky Gergely Színház további öt évre kinevezett igazgatója.

(tovább)
A tanítónő - Lovas Rozi
Kiosztották a Városmajori Színházi Szemle díjait – A tanítónő a legjobb előadás
2014. szeptember 5., 17:30

A legjobb előadás díját a Miskolci Nemzeti Színház A tanítónő című előadása kapta. A legjobbak között elismerést kapott Lovas Rozi, Eperjes Károly és Sarkadi Kiss János is.

(tovább)
Tizenegy előadás a Vidéki Színházak Fesztiválján
2014. augusztus 26., 15:30

Nyolc nagyszínpadi és három stúdió előadás, valamint szabadtéri produkciók várják a közönséget a 3. Vidéki Színházak Fesztiválján szeptember 6. és 13. között a budapesti Thália Színházban.

(tovább)
Rátóti Zoltán
Rátóti Zoltán marad további öt évre a kaposvári színház vezetője
2014. augusztus 26., 13:30

Rátóti Zoltán, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója további öt évre szóló megbízást kapott a társulat vezetésére a közgyűlés keddi ülésén, így 2015-től a második igazgatói ciklusát kezdheti a teátrum élén.

(tovább)
Csiky Gergely Színház évadnyitó társulati ülése
Szita: jó eséllyel Rátóti Zoltán marad a kaposvári színház igazgatója
2014. augusztus 21., 19:00

Kaposvár polgármestere jó esélyt lát arra, hogy Rátóti Zoltán maradjon a Csiky Gergely Színház igazgatója. Szita Károly (Fidesz-KDNP) erről a csütörtöki évadnyitó társulati ülésen beszélt.

(tovább)
Rátóti Zoltán
Rátóti Zoltán az egyedüli pályázó a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatói posztjára
2014. július 31., 12:30

Rátóti Zoltán, a kaposvári Csiky Gergely Színház jelenlegi ügyvezető igazgatója az egyedüli pályázó a városi közgyűlés által a teátrum vezetői posztjára egy hónappal ezelőtt kiírt, s július 30-án lejárt pályázatára.

(tovább)
Hippolyt, a lakáj - Hüse Csaba
Hüse Csaba: Még mindig hagymát hagymával
2014. július 10., 20:00

Híres szállóigék, még híresebb karakterek, örökérvényű problematikák: ez a Hippolyt, a lakáj, mely a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában volt látható a Városmajorban. A címszereplő, Hüse Csaba mesélt a produkcióról.

(tovább)
Opera ultima
POSZT-győztesek: a határontúl és Budapest mindent vitt
2014. június 14., 20:00

A POSZT 2014-es díjazottjai között továbbra is Budapest és a határon túl dominál. Az Opera ultima lett a legjobb előadás, a Fényevők kapta a legjobb rendezés díját, ezen kívül A képzelt beteg és az I. Erzsébet vitt haza több elismerést.

(tovább)
Bagossy Levente Hamlet díszletmakettje
POSZT-blog, 9. nap: Láttál már SS-őrt virággal?
2014. június 14., 12:07

Mikor van ideje az Il Silenziót fújni? Mitől bérczeslacis egy rendezés? Mit jelent kiszívni egy mű velejét. Mire jó az NKA-s vendég? Ki koppintotta le a mostani könyvhétre Márk evangéliumát? Mi köze az idei Színházi Találkozónak az SS-őr virágaihoz?

(tovább)
Csiky Gergely Színház
Kiírták a pályázatot a kaposvári színház igazgatói posztjára
2014. június 12., 16:00

Kiírta a pályázatot a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatói posztjára a városi közgyűlés csütörtöki ülésén. Rátóti Zoltán újra pályázik.

(tovább)
Egyre népszerűbb a balatonföldvári Kultkikötő
2014. június 11., 23:00

Tavaly 40 százalékkal nőtt a vendégek száma az ország leghosszabb nyári színházi programsorozatát kínáló szabadtéri színházban, ahol idén először határon túli társulatok is fellépnek.

(tovább)
Csiky Gergely Színház
Csaknem hetvenezer nézője volt az évadban a kaposvári színház előadásainak
2014. június 11., 15:30

A kaposvári Csiky Gergely Színházban 4,7 százalékkal nőtt a bérletesek száma, 292 előadást tartottak és 67 közéleti eseményen vettek részt a társulat tagjai – összegezte számszerűsítve Rátóti Zoltán igazgató a most lezárult évadot.

(tovább)
Tajtékos napok - Fehér László
POSZT-blog, 4. nap: Tajtékos napok
2014. június 9., 12:07

Intim minőség és rétegzett szerkezet, szerelmes lányok és virtualizálódó kor, életszeretet és keserűség, előadás és színház. POSZT, negyedik nap.

(tovább)
Színházi nevelési blokk a POSZT-on
2014. június 5., 17:00

Az ifjúság megszólítására szükség van, nem vitás. De hogyan kell csinálni? Egyáltalán mi a cél: színházra nevelés vagy színházzal nevelés? Módszerek, ötletek, modellek – 6 nap 6 délutánján a XIV. Pécsi Országos Színházi Találkozón.

(tovább)
Diótörő
Kezdődik a Pécsi Családi Színházi Fesztivál
2014. május 25., 20:30

Nagy érdeklődés előzi meg a kedden kezdődő Pécsi Családi Színházi Fesztivált, amely tizenegy hazai teátrum tizenhárom produkcióját, valamint a Pécsi Tudományegyetem egy előadását kínálja a közönségnek.

(tovább)
Halász Judit koncertjével kezdi a szezont a balatonföldvári Kultkikötő
2014. május 19., 15:00

Június 14-én indítja a szezont a Kultkikötő, amelynek szeptember 28-ig tartó programján az Orlai Produkció, a kaposvári színház és három határon túli magyar teátrum előadásai is szerepelnek.

(tovább)
Nemzeti Színház
Egy kéz elég! – Gála egy kaposvári színészhallgató támogatására
2014. május 19., 12:45

Egy kaposvári színészhallgatót segítő jótékonysági gálát tartanak Egy kéz elég! címmel Budapesten, a Nemzeti Színházban május 21-én, szerdán este 7 órai kezdettel a Gobbi Hilda színpadon.

(tovább)
Margitszigeti víztorony
Színházi és zenei programok a Budapesti Nyári Fesztiválon
2014. május 14., 15:00

Shakespeare-minifesztivállal és színházi szemlével, szabadtéri Carmen-bemutatóval, Dózsa Györgyről szóló táncjátékkal és számos koncerttel várja vendégeit a június 13-án kezdődő Budapesti Nyári Fesztivál.

(tovább)
Gerd Taube, Németh Ákos, Lutz Hübner, Stefan Fischer-Fels, Vidovszky György
NeCsakNézz – Konferencia a színházi nevelésről: Be lehet állni
2014. május 12., 18:30

A NeCsakNézz – Színházi nevelési konferencia aktív műhelymunkával kívánta megismertetni az érdeklődő szakembereket a színház-pedagógia gyakorlati munkájával, komplexitásával és kísérletet tett produktív szakmai vita gerjesztésére is.

(tovább)
Hoffer Károly a VII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúági Színházi Biennálé 2014-es díjátadóján
Üveghegy-díj az Ady/Petőfiért és a Semmiért
2014. május 10., 22:00

Szombaton este adták át a VII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé díjait. Üveghegy-díjas lett a Pont, pont, vesszőcske és a Kolibri, a Boribon és Annipanni, a Semmiért a Budapest Bábszínház és az Ady/Petőfi alkotói gárdája.

(tovább)
Magyar Színház
Havazik a Magyar Színházban
2014. május 1., 17:00

Jon Fosse Tél című darabját mutatja be a Magyar Színház május 3-án, szombaton, Bérczes László rendezésében. A kétszereplős előadás férfi szerepében Őze Áront, női szerepében pedig Mészáros Sárát láthatja a közönség.

(tovább)
Magyar Színház
Magyar Színház: Nyolc bemutató a jövő évadban, újra pályázik Őze Áron
2014. április 28., 18:00

Három nagyszínpadi és öt stúdiószínházi bemutatót tart a 2014/2015-ös évadban a Pesti Magyar Színház. Az évad közepén jár le Őze Áron igazgató megbízatása, aki újra fog pályázni a teátrum vezetésére.

(tovább)
Gothár Péter székfoglalója
Gothár Péter akadémiai székfoglalója az Átriumban
2014. április 28., 12:30

Martin McDonagh: Vaknyugat című darabjának április 26-i előadásán tartotta Gothár Péter, az előadás rendezője székfoglalóját a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémián.

(tovább)
POSZT
POSZT – Gyorsan fogynak a versenyelőadások belépői
2014. április 18., 13:00

Nagy az érdeklődés a június 5. és 14. között sorra kerülő 14. Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramja iránt: a tizenhárom darab huszonhat előadásából ötre már az első két nap alatt elfogytak a jegyek.

(tovább)
Költészet napja
Programok a költészet napja alkalmából
2014. április 10., 17:30

Országszerte és határon túl számos programot szerveznek pénteken, József Attila születésnapján, a költészet napján. Színházi előadások, versmondó-versenyek, irodalmi programok várják az érdeklődőket.

(tovább)
Állami Számvevőszék
További hat színház ellenőrzését zárta le az ÁSZ
2014. április 8., 17:00

Négy vidéki – a kaposvári Csiky Gergely Színház, a Miskolci Operafesztivál, az esztergomi Várszínház és a szombathelyi Weöres Sándor Színház – és két fővárosi – a Centrál Színház és a József Attila Színház – ellenőrzését zárta le az Állami Számvevőszék.

(tovább)
Diótörő
Tizenegy teátrum a Pécsi Családi Színházi Fesztiválon
2014. március 31., 16:40

Tizenegy hazai teátrum tizenhárom produkcióját kínálja a közönségnek a második Pécsi Családi Színházi Fesztivál, amelyet május 27. és június 2. között a Pécsi Országos Színházi Találkozó felvezetéseként rendeznek meg.

(tovább)
Aussetzer - Katja Hiller, Paul Jumin Hoffmann
NeCsakNézz – Színházi nevelési konferenciát rendeznek Kaposváron
2014. március 31., 13:30

NeCsakNézz címmel színházi nevelési konferenciát szervez az ASSITEJ Magyar Központ, a Kaposvári Egyetem és az InSite Drama 2014. május 8-10. között Kaposváron.

(tovább)
Műsortervet hirdetett a kaposvári színház
2014. március 27., 14:00

Sajtótájékoztatón hirdette ki Rátóti Zoltán igazgató a kaposvári Csiky Gergely Színház jövő évi műsorát.

(tovább)
Kaszás Attila-díj
Kaszás Attila-díj 2014 – Elindult a második forduló
2014. március 25., 16:45

2014-ben hetedik alkalommal adják át a Kaszás Attila-díjat. Az első fordulójában beérkezett szavazatok összeszámlálása után, a társulatok javaslatai alapján 38 művész jutott tovább a második fordulóba.

(tovább)
Tizenkét dühös ember
A Tizenkét dühös ember a kaposvári színházban
2014. március 20., 11:00

A Tizenkét dühös ember című amerikai darabot mutatja be pénteken a kaposvári Csiky Gergely Színház. Kelemen József rendezésében nők is kerültek az esküdtek közé.

(tovább)
A tanítónő - Pásztor Pál, Kocsis Pál, Gyuriska János, Szegedi Dezső, Harsányi Attila, Salat Lehel, Kincses Károly, Lovas Rozi
Kihirdették a Városmajori Színházi Szemle programját
2014. március 14., 20:00

A Városmajori Szabadtéri Színpadon idén második alkalommal rendezik meg a Színházi Szemlét, aminek versenyprogramját háromfős szakmai bizottság válogatta.

(tovább)
A tanítónő - Lovas Rozi
Két miskolci és két katonás előadás a POSZT-on
2014. március 10., 13:45

Nyilvánossá vált a 2014. évi Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramja.

(tovább)
Bányavakság - Szula László, Nyári Szilvia
Bányavakság – premier a kaposvári színházban
2014. február 25., 18:00

A kaposvári Csiky Gergely Színház és a Pécsi Nemzeti Színház közös produkciójaként mutatják be Székely Csaba Bányavakság című tragikomédiáját február 26-án, szerdán este fél 8-tól Kaposváron.

(tovább)
Bányavíz - Eke Angéla, Kaszás Gergő, Tóth József
A Bányavidék-trilógia mindhárom darabját színre viszik Pécsett
2014. február 13., 15:00

Három egymást követő napon láthatóak Székely Csaba erdélyi író nagysikerű Bányavidék-trilógiájának darabjai, az előadásokat öt teátrum viszi színre márciusban Pécsen.

(tovább)
Márkus Judit
„Muszáj róla beszélni” – Márkus Judit a Hoppárézimiről
2014. február 1., 14:00

Kaposvárra látogat a kassai TeatRovás kísérleti színműhely és a kassai Thália Színház Zemlényi Zoltán Hoppárézimi című monodrámájával február 15-én szombaton. Márkus Judit, az előadás rendezője beszélt az előadásról, vendégszereplésről.

(tovább)
Pászt Patrícia
Pászt Patrícia: Lengyel drámák magyar színpadon
2014. január 9., 18:30

Hétfőn Budapestre látogat a kaposvári Csiky Gergely Színház Tomasz Man kortárs lengyel drámaíró 111 című darabjával. Pászt Patrícia, az előadás fordítója beszélt az előadásról, a lengyel drámairodalomról, és annak helyéról a magyar színpadokon.

(tovább)
Cigánytábor az égbe megy
Budapesten vendégszerepel a kaposvári Csiky Gergely Színház
2014. január 4., 11:00

A Cigánytábor az égbe megy című zenés ballada Szőcs Artur rendezésében a Nemzeti Színházban látható január 11-én, a 111 című kortárs lengyel dráma a Jurányi Inkubátorház műsorán szerepel január 13-án.

(tovább)
Helyey László
Elhunyt Helyey László színművész
2014. január 3., 13:00

Életének 66. évében pénteken meghalt Helyey László Jászai-díjas színművész – tudatta az Újszínház az MTI-vel. A művészt az Újszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

(tovább)
111 - Fándly Csaba
Tomasz Man Budapestre látogat
2013. december 21., 12:00

A kortárs lengyel dráma egyik legismertebb alakja, Tomasz Man drámaíró, színházi rendező január 13-án Budapestre látogat, a Jurányiba, ahol a kaposvári Csiky Gergely Színház a szerző 111 című drámáját játssza.

(tovább)
A király beszéde című filmből készül színpadi változat Kaposváron
2013. december 18., 11:00

David Seidler rendező-forgatókönyvíró A király beszéde című Oscar-díjas filmjének színpadi változatát a kaposvári Csiky Gergely Színházban mutatják be pénteken.

(tovább)
Némedi Árpád
Mi marad az arc mögött? – A csúnya Kaposváron
2013. december 11., 18:00

Marius von Mayenburg A csúnya című darabját mutatja be a kaposvári Csiky Gergely Színház a stúdióban, január 7-én, Némedi Árpád rendezésében.

(tovább)
Váncsa Gábor, Rátóti Zoltán, Grisnik Petra
Nagymama-díjat adtak át két fiatal kaposvári színésznek
2013. december 7., 21:30

Az idei Nagymama-díjat Grisnik Petra és Váncsa Gábor színművészek vehették át szombat este a kaposvári Csiky Gergely Színházban.

(tovább)
Színházjárat
A második állomás: a kaposvári A király beszéde
2013. november 25., 13:45

A Moneo Tours a 7óra7 ajánlásával is indít színházi járatot Budapestről vidéki városokba. Az második megálló Kaposvár, ahol a Csiky Gergely Színházban A király beszéde című darabot nézhetik meg az érdeklődők december 21-én szombaton, Hüse Csabával a főszerepben.

(tovább)
Állampolgári ismeretek - Mohácsi Norbert, Fige Attila, Viktor Balázs
Megmutatható – Első nap a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén
2013. november 19., 12:45

A színpadon minden megmutatható, amiről a gyerekek beszélnek. A valódi kérdés inkább az, hogy milyen színházi formát választanak hozzá. Szemezgetés a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle első napjának szakmai beszélgetéseiből.

(tovább)
Vígszínház
Politikai tétovaság: másfél évre írják ki a Vígszínház igazgatói pályázatát?
2013. november 10., 00:00

Budapest főváros közgyűlésének honlapján szombaton megjelent, majd estére eltűnt az a határozati javaslat, amely másfél éves időtartamra hirdeti meg a Vígszínház igazgatói állását.

(tovább)
Fut a színház
Szabadidő
Fut a színház: a Vígszínházé a pálma
2013. október 14., 12:15

A Fut a színház verseny nyertese a Vígszínház csapata. A versenyen résztvevő művészek nevezési díjaikkal a Bajor Gizi Színészmúzeum kertjének renoválásához járulnak hozzá.

(tovább)
Csiky Gergely Színház
Ajándékbérletet kaptak rászorulók a kaposvári színház előadásaira
2013. szeptember 24., 13:00

Ajándékbérletet adott át a kaposvári Csiky Gergely Színház nagyszínpadi előadásaira Rátóti Zoltán igazgató és Szita Károly polgármester hétfőn azoknak a rászorulóknak.

(tovább)
Magyar Színház
Tíz bemutatót tervez a Magyar Színház
2013. szeptember 11., 12:00

Tíz bemutatót tervez az idei évadban a Magyar Színház, ahol első premierként Holdvilág és utasa című darabot láthatja a közönség jövő szombaton.

(tovább)
Csiky Gergely Színház, Kaposvár
Megújult nézőtérrel várja a közönséget a kaposvári színház
2013. augusztus 21., 20:00

Megújult nézőtérrel várja a közönséget a kaposvári Csiky Gergely Színház. Az új széksorokat elsőként a teátrum tagjai vettek birtokba a szerdai évadnyitó társulati ülésen.

(tovább)
Peer Gynt - Polgár Csaba
POSZT-győztesek: Jóembert keresünk, Szégyen, Eszenyi Enikő, Polgár Csaba
2013. június 15., 20:00

A szakmai zsűri szerint a Vígszínház Jóembert keresünk című produkciója volt a legjobb előadás a 13. POSZT-on. A legjobb rendezés díját Mundruczó Kornél kapta a Szégyen című előadásért. A legjobb főszereplők díját Eszenyi Enikőnek és Polgár Csabának ítélték. Íme a díjazottak teljes listája.

(tovább)
Jóembert keresünk - Eszenyi Enikő
Kecske és káposzta – A kiegyenlített POSZT kiegyenlített előadásai
2013. március 8., 13:00

Hat vidéki, négy fővárosi és két külhoni előadás szerepel a Pécsi Országos Színházi Találkozó pénteken hivatalossá vált idei versenyprogramjában.

(tovább)
Kaszás Gergő
Kaszás Gergő: Most nagyon rossz utakat látok
2012. május 30., 12:00

Két éven belül két vidéki kőszínházban és két budapesti kisszínházban, ám összességében négy igen eltérő közegben dolgozott Kaszás Gergő színész, akivel az elmúlt évadok tapasztalatairól beszélgettünk.

(tovább)
Alföldi Róbert
A kétfejű fenevad a legjobb előadás: átadták a Színikritikusok Díját
2010. szeptember 27., 17:59

Vasárnap adták át a 2009/2010. évadban bemutatott előadások közül a kritikuscéh tagjai által a legjobbnak ítélteknek a Színikritikusok Díjait. A különdíjat Alföldi Róbert kapta.

(tovább)

Nagyobb térképre váltás