Twitter Facebook

Jászai Mari Színház

2800 Tatabánya, Népház u. 5.


Következő előadások

Futó előadások

Színpadon

Elérhetőségek

Cím2800 Tatabánya, Népház u. 5.
Telefon34/513-047
Fax
E-mailjegypenztar@jaszaimariszinhaz.hu
Honlaphttp://www.jaszaimariszinhaz.hu/1024/index.html

Hírek

Don Quijote (próbafotó) - Vidnyánszky Attila, Reviczky Gábor, Trill Zsolt
Bemutatók (2015. szeptember 18-24.)
2015. szeptember 17., 19:07

A következő hét nap általunk ajánlott előadásai a hősök és őrültek, szentek és gyilkosok, vagyis mindennapjaink alakjai jegyében telnek. Tatabányáról, Pestről és Budáról.

(tovább)
Crespo Rodrigo
Crespo Rodrigo marad a tatabányai teátrum élén
2015. augusztus 28., 10:00

A jelenlegi direktor a következő év elejétől újabb öt évre kapott igazgatói megbízást a Jászai Mari Színház, Népház élére. A felkért Szakmai Bizottság egyhangúlag, a helyi önkormányzat közgyűlése ellenszavazat nélkül támogatta a régi-új jelöltet.

(tovább)
Faust I. - Máté Gábor
Schilling Faustja a színikritikusok favoritja
2015. augusztus 4., 12:30

A Színházi Kritikusok Céhe idén 35. alkalommal nyújtja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját – szeptember 20-án a Trafóban. A céh közleménye alapján a jelöltek listájába adunk betekintést.

(tovább)
Schruff Milán
Schruff Milán duplázott Tatabányán
2015. június 15., 16:00

A Jászai Mari Színház évadzáró társulati ülésén a bérletes közönség szavazatai alapján átadták az évad legjobb színésznőjének, színészének és előadásának járó Közönségdíjakat. E mellet a legjobb férfi és női alakítást is díjazták.

(tovább)
Jászai Mari Színház
Évadot hirdettek Tatabányán
2015. május 14., 17:00

Az előző évad értékelése mellett a Jászai Mari Színház, Népház meghirdette a következő évadát: színpadra állítanak egy-egy Háy János, Martin Mc Donagh, Arthur Miller, Moliere, Nyikolaj Erdman-darabot és a Godspell című musicalt.

(tovább)
Jászai Mari Színház
MOST FESZT, ahogy a zsűri látta
2015. április 1., 12:00

A március 26. és 29. között Tatabányán zajló MOST FESZT 2015 négy napja alatt négy monodráma és négy stúdiószínházi előadást láthatott a fesztiválközönség. A díjakról már korábban hírt adtunk, most a színház igazgatója és a zsűri osztotta meg velünk a tapasztalatait.

(tovább)
Jászai Mari Színház
MOST FESZT – Színházi fesztivál Tatabányán
2015. március 16., 19:07

Monodráma- és stúdiószínházi fesztivált rendeznek Tatabányán március végén. A fesztivál ötletéről és a tervezett programról Crespo Rodrigo igazgatóval és Juhász Károly produkciós vezetővel beszélgettünk.

(tovább)
Boldog karácsonyt kívánnak a színházak
2014. december 23., 16:00

Karácsony közeledtével mindenki jókívánságokat küld. Ma már ritkábban postán, inkább email-ben, a közösségi médián keresztül. A szerkesztőség címére érkezettek közül válogattunk.

(tovább)
Kerekes Éva ma veszi át az Ivánka Csaba-díjat
2014. december 15., 14:30

Kerekes Éva színművész, az Örkény István Színház társulatának tagja kapta idén az Ivánka Csaba-díjat: „Elhivatottságtól vezérelt, klasszikus és kortárs színművekben egyaránt hiteles, az emberi lélek mélyrétegeit feltáró ihletett, intuitív alakításaiért.”

(tovább)
Crespo Rodrigo, A. Szabó Magda, Ráckevei Anna, Fekete Péter és Nyári Oszkár
Egerek – Zenés mesejátékot mutat be a Nemzeti Színház
2014. szeptember 28., 16:00

Egerek címmel mutatnak be zenés mesejátékot a Nemzeti Színházban. Az öt színház koprodukciójában létrejövő nagyszínpadi előadás először október 11-én látható.

(tovább)
Rokonok - Mihályfi Balázs, Crespo Rodrigo, Végh Péter
Rokonok – A tatabányai színház vendégjátéka a Tháliában
2014. szeptember 9., 14:30

Móricz Zsigmond Rokonok című művével vendégszerepel Budapesten a tatabányai Jászai Mari Színház; a Hargitai Iván rendezte előadás kedden látható a Thália Színházban a Vidéki Színházak Fesztiválján.

(tovább)
Tizenegy előadás a Vidéki Színházak Fesztiválján
2014. augusztus 26., 15:30

Nyolc nagyszínpadi és három stúdió előadás, valamint szabadtéri produkciók várják a közönséget a 3. Vidéki Színházak Fesztiválján szeptember 6. és 13. között a budapesti Thália Színházban.

(tovább)
Jászai Mari Színház
Végh Péter Jászai-gyűrű díjat és közönségdíjat kapott a tatabányai színházban
2014. június 16., 18:30

A Jászai Mari Színház, Népház évadzáró ülésén a társulat szavazatai alapján Végh Péter kapta a legjobb férfi alakításért járó Jászai-gyűrű díjat és ugyancsak ő vehette át a nézők szavazatai alapján odaítélt közönségdíjat is.

(tovább)
Hoffer Károly a VII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúági Színházi Biennálé 2014-es díjátadóján
Üveghegy-díj az Ady/Petőfiért és a Semmiért
2014. május 10., 22:00

Szombaton este adták át a VII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé díjait. Üveghegy-díjas lett a Pont, pont, vesszőcske és a Kolibri, a Boribon és Annipanni, a Semmiért a Budapest Bábszínház és az Ady/Petőfi alkotói gárdája.

(tovább)
Jászai Mari Színház társulata
Állandó társulattal kezdi a következő évadot a tatabányai színház
2014. május 8., 19:00

Fennállásának 25. évadját ősszel állandó társulattal kezdi meg a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház. A színház működése óta első állandó társulata 12 színészből áll.

(tovább)
Kádár Lilla
Kádár Lilla: Megyek Bécsbe!
2014. április 2., 11:00

Azért érzem magam szerencsésnek, mert mindig volt erőm és bátorságom ahhoz, hogy azt csináljam, amit szeretnék – mondja Kádár Lilla végzős színészhallgató, aki szeptembertől a bécsi konzervatóriumban folytatja tanulmányait.

(tovább)
Nézőművészeti Főiskola - Mucsi Zoltán, Katona László, Scherer Péter
Minifesztivált rendez az öt éves Nézőművészeti Kft.
2014. március 29., 19:00

Minifesztivált rendez az öt éves Nézőművészeti Kft., amely szinte összes előadását bemutatja április 5. és 8. között a Szkéné Színházban.

(tovább)
A tanítónő - Pásztor Pál, Kocsis Pál, Gyuriska János, Szegedi Dezső, Harsányi Attila, Salat Lehel, Kincses Károly, Lovas Rozi
Kihirdették a Városmajori Színházi Szemle programját
2014. március 14., 20:00

A Városmajori Szabadtéri Színpadon idén második alkalommal rendezik meg a Színházi Szemlét, aminek versenyprogramját háromfős szakmai bizottság válogatta.

(tovább)
Mindenütt Nő – Női alkotók és női sorsok
2014. február 22., 11:00

Mindenütt Nő – „Nőnap reloaded 2.0” címmel női alkotókat és sorsokat bemutató rendezvénysorozatra kerül sor idén is, március 6. és 9. között 81 intézményben, 19 városban, több mint 160 programmal.

(tovább)
POSZT
Megvannak a 15. jubileumi POSzT válogatói
2014. február 10., 21:15

A Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai tulajdonosai, a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság döntött a 2015-ös jubileumi POSzT két válogatójának személyéről. Ennek alapján a 15. POSzT versenyprogramját Balogh Tibor színikritikus, dramaturg és Perényi Balázs drámatanár, rendező válogatja majd.

(tovább)
A kecskeméti teátrum előadása nyerte a Vidéki Színházak Fesztiválját
2013. szeptember 15., 02:00

A kecskeméti Katona József Színház Hangyaboly című produkciója lett a Vidéki Színházak Fesztiváljának legjobb előadása.

(tovább)
Vaknyugat - Rétfalvi Tamás, Ficza István
A 42. hét a legjobb előadás, a Vaknyugat a legjobb rendezés a Vidor Fesztiválon
2013. szeptember 8., 00:00

Meghozta döntését a Vidor Fesztivál zsűrije. A legjobb előadás Pintér Béla A 42. hét című produkciója, a legjobb rendezés Gothár Péter Vaknyugata. Csákányi Eszteré a legjobb női, Rétfalvi Tamásé és Ficza Istváné a legjobb férfi alakítás díja.

(tovább)
Törőcsik Franciska
Törőcsik Franciska: Nem lehet megunni!
2013. február 13., 14:30

Novák Eszter és Selmeczi György végzős osztályának legfiatalabb tagja Törőcsik Franciska, aki szerint a színészet olyan hivatás, amit talán soha nem is lehet megunni.

(tovább)

Nagyobb térképre váltás