7óra7

„Aki minden sorscsapás után talpra áll” – Zorba bemutatót tart a Győri Balett

„Aki minden sorscsapás után talpra áll” – Zorba bemutatót tart a Győri Balett

2013. 07. 06. | 7óra7

A kétrészes produkció koreográfiáját ifj. Harangozó Gyula Kossuth-díjas, érdemes művész készítette Nikosz Kazantzakisz Zorba, a görög című műve alapján Mikisz Theodorakisz zenéjére - mondta Kiss János,az együttes igazgatója az MTI-nek.

Zorba szerepében Horváth Krisztiánt láthatja a megbetegedett Horváth Krisztián helyett - ismertette a változás okát az együttes vezetője.

A premieren a főbb szerepekben Artem Pozdeev, Gyurmánczi Diána, Csősz Kristóf, a Harangozó-díjas Sebestyén Bálint, Ströck Barbara és Szalai Judit lép színpadra.

A táncjátékban egy angol író Krétára tart, hogy örökségül kapott birtokát rendbe tegye, és helyi munkások közreműködésével bányászkodásba fogjon. Megismerkedik és összebarátkozik Zorbával, az idősödő, de ereje teljében lévő, jókedvű munkásemberrel. A könyveibe temetkező író elismeri Zorba évtizedes tapasztalatokból táplálkozó bölcsességét, Zorba pedig él az alkalommal és lelkesedéssel beszél az eddig burokban élő írónak múltjáról, nőkről, családról, mulatozásokról, harcokról és a táncról, amely átsegítette élete nehéz időszakain.

Zorba olyan ember, aki "megtanulta élni az életet, ennek minden negatív hatása ellenére is, akit a tánc a legmélyebb bánat után is visszavezet az élet napos oldalára, aki minden sorscsapás után talpra áll" - méltatta a táncjáték főhősének karakterét a műsorfüzetben a koreográfus.

A díszletet, a látványt, a monumentális elemekre vetített színpadképet Dmitrij Simkin tervezte. Simkin neve ismerős a balettkedvelő közönség számára, mivel ő készítette a Keep smiling - Hódolat Chaplinnek, továbbá a Queen-Balett és a Rózsaszínház című produkciók díszletterveit a győri együttes számára. A jelmeztervek Győri Gabi munkái.

A Zorba budapesti bemutatója november 7-én lesz a Művészetek Palotájában.

>>> Zorba - színlap, időpontok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr237999803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása