7óra7

„Elég az állami önkényből a művészeti életben!” - Tiltakozás Markó Iván bemutatóján

„Elég az állami önkényből a művészeti életben!” - Tiltakozás Markó Iván bemutatóján

2013. 07. 06. | 7óra7

A Magyar Színházban - befogadott előadásként - pénteken este mutatta be a Markó Iván vezette Magyar Fesztivál Balett Madách Imre Az ember tragédiája című művének táncszínházi változatát. A premiert követő tetszésnyilvánítást egy csoport zavarta meg, amely bekiabálásokkal, illetve röplapokkal azt követelte, hogy Markó Iván számoljon el azzal a 130 millió forinttal, amelyet a Magyar Fesztivál Balett kapott a kormánytól. A tiltakozók sérelmezik, hogy míg 2012-ben a független táncosok összes támogatása 211 millió forint volt, Markó Iván társulata egymagában 155 milliós kormányzati hozzájárulást kapott. A nézőtéren szétszórt röplapok erre az anomáliára hívták fel a figyelmet "Elég az állami önkényből a művészeti életben!" felirattal.

Krétakör akció Markó Iván premierjén

Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője az előadás végi tapsrend közben megafonba kiáltotta, hogy Markó Iván soron kívül, pályáztatási kötelezettség nélkül, két részletben 155 millió forint támogatásban részesült önkényesen, a miniszterelnök kezdeményezésére, és azt követelik, ezzel Markó számoljon el. Kisebb dulakodás is kialakult, a tiltakozók szószólóját kivezették a nézőtérről, azonban később Markó a színpadra szólította Gulyást, a nézők elégedetlenségére. Valódi párbeszéd nem alakult ki a felek között, Markó leginkább a "kussoljon" kifejezést intézte vitapartnere felé.

!http://www.kretakor.eu/wp-content/uploads/2013/04/markoorban-3.gif!

Forrás: http://hellokretakor.tumblr.com

Utóbb Markó azt mondta, számított a botrányra.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr117998399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása