7óra7

„Nem tartjuk méltónak a magyar állam semmilyen képviseletére” – az SZFE közleménye

„Nem tartjuk méltónak a magyar állam semmilyen képviseletére” – az SZFE közleménye

2013. 07. 06. | 7óra7

Tiltakozunk Kerényi Imre, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) korábbi tanárának gyűlöletkeltő kijelentései ellen, melyekkel kísérletet tesz az egyetem lejáratására és hallgatóink megbélyegzésére. Rágalmazó szavaival nemcsak az egyetemet és a Nemzeti Színházat illeti, hanem rajtuk keresztül színészeket, rendezőket, színházi embereket, az egész magyar művészvilágot és egyetemi polgárságot sérti meg.

Mélységesen elítéljük a legszélsőségesebb formációk és orgánumok retorikáját idéző gondolatokat, és különös aggodalommal tölt el bennünket, hogy Kerényi Imre mindezt a kulturális értékekért is felelős miniszterelnöki megbízottként mondta.

Nem tartjuk méltónak a magyar állam, a magyar kormány semmilyen képviseletére.

Budapest, 2013. május 24.

Kapcsolódó:

>>> „Mentse fel hivatalából” – A FESZ közleménye >>> Magyar Színházi Társaság elnöksége visszautasítja Kerényi Imre szavait >>> Magyar Fruzsina: Tiltakozzatok! >>> Vidnyánszky Attila: „Sajnálom” >>> Kulka János nyílt levele Kerényihez – Nem lép fel Vidnyánszky színházában >>> „Nem a buzikról fog szólni” – Kerényi Imre és Vidnyánszky Attila a Belvárosi Polgári Szalonban

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr507998413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása