7óra7

„Nem vontatok be az előkészítésbe” – A Színházi Társaság a Showcase-ről

„Nem vontatok be az előkészítésbe” – A Színházi Társaság a Showcase-ről

2013. 07. 06. | 7óra7

Hungarian Showcase 2013 Színházi Kritikusok Céhe
Tompa Andrea elnök asszony

Kedves Andrea!

Ahogy már említettem neked, a Magyar Színházi Társaság Elnöksége április 8-i összejövetelén foglalkozott azzal a kérésetekkel, hogy a Társaság, melynek egyik tagszervezete a Színházi Kritikusok Céhe, foglaljon állást a Hungarian Showcase ügyében.

Teljes volt az összhang abban, hogy a rendezvény igen jó hatással lehet a magyar színjátszás külföldi megítélésére, s mindenképpen jó, hogy ilyen sok külföldi szakember tekintette meg ezeket a nyilvánvalóan kiemelkedő előadásokat.

Sajnáljuk viszont, hogy az utolsó pillanatban a már kész programról tájékoztattatok bennünket és nem vontatok be az előkészítésbe. Nyilván ez abból is adódott, hogy az esemény a kezdetekkor nem ilyen méretű és horderejű szemleként szerveződött. Csak informálisan tudtunk a dologról, nem kaptunk meghívót a kísérő rendezvényekre sem, és nem nyílt alkalom arra, hogy közvetlenül megismerhessük a programokat, személyesen is találkozhassunk, beszélgethessünk a külföldi kollégákkal.

A fentiekből kiderül, hogy a Színházi Társaságnak hivatalosan semmilyen köze és rálátása nem volt a rendezvényre, ezért az Elnökségnek az az álláspontja, hogy nem is kíván a körülötte kialakult vitába belefolyni. Főleg, mert szerintünk inkább annak van itt az ideje, hogy a viták elcsituljanak, ne pedig tovább gerjesztődjenek. Bízunk benne, hogy – az idei év tanulságait és tapasztalatait levonva – lesz a jövőben is folytatása a rendezvénynek.

Barátsággal üdvözöl a Magyar Színházi Társaság Elnöksége nevében:

elnök_

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr147998735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása