7óra7

„Próbálja meg mindenki kihozni magából a maximumot” – évadnyitó a komáromi színházban

„Próbálja meg mindenki kihozni magából a maximumot” – évadnyitó a komáromi színházban

2013. 07. 06. | 7óra7

Komáromi Jókai Színház A direktor beszédében elmondta, hogy szeretné, ha az a poszt, melyet a színház kivívott magának az elmúlt hatvan évben tovább erősödne, s mind a közösség, mind a szakma szempontjából betöltené a színházat megillető helyét a magyar kultúra oltárán.

Tóth Tibor után Dobai Tibor, a színház gazdasági igazgatója ismertette a színház anyagi helyzetét, amely nem javult az előző évekhez képest, így a fejlődést, fejlesztést a sötétben való tapogatózáshoz hasonlította. A kissé lehangoló helyzetjelentés után Méhes László, a színház főrendezője is szólt néhány szót a társulathoz. Arra kérte a színház összes dolgozóját, hogy ebben az embert próbáló időszakban próbálja meg mindenki kihozni magából a maximumot, mert csak így lehet átlépni az akadályokon, s csak így maradhat meg a színház – és csak így maradhat meg a családként működő színházi közösség.

Az évadnyitó ünnepség záróakkordjaként Lőrincz Margit, a színház örökös tagja átadta a 2011/2012-es színházi évad legjobb fiatal színésznőjének járó emlékgyűrűt. A hölgykoszorú idei díjazottja Tar Renáta lett.

Verebes István az Egy hölgy a Maximból című előadás olvasópróbáján Az évadnyitó társulati ülést követően, az első előadás olvasópróbájával el is indult a színházi munka. Feydau Egy hölgy a Maximból című komédiáját Verebes István állítja színre, az előadás díszletét Mira János, jelmezeit Gadus Erika tervezi majd. Az előadást, melyben a társulat tagjain kívül a színház nyugdíjas művészei is színre lépnek (Boráros Imre, Petrécs Anna, Lőrincz Margit, Szentpétery Aranka, Ropog József ) október 12-én láthatja először a közönség.

De addig sem maradnak színház nélkül a nézők. A Tetemre hívás Prah és Revizor mellett a Komáromi Jókai Színházban vendégszerepel a Kassai Thália Színház Philadelphia nincs más út című produkciójával: Brian Friel kortárs ír szerző drámája igazi „klasszikus kortárs”, ínyencség a hagyományos minőségi színház kedvelőinek - írja a színház a sajtóközleményében. A férfivé válás történetéről szóló előadás Cs. Tóth Erzsébet jutalomjátéka, aminek bemutatóját szeptember 22-én 19 órakor tartják.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr908000103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása