7óra7

Jubileumi évadra készül a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

Jubileumi évadra készül a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

2013. 07. 06. | 7óra7

Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg Az előadás kötődik Ruszt József munkásságához: G. E. Lessing darabját a színház első igazgatója 1986 októberében állította színpadra. Az előadás témája ma is aktuális, szól az együttélésről, a vallási türelmességről, a toleranciáról - fogalmazott Besenczi. A darabot idén októberben Csiszár Imre rendezésében, Tordy Géza főszereplésével láthatja a közönség, a díszbemutatóra meghívást kapnak a színház volt művészei, munkatársai - hangsúlyozta Besenczi.

Decemberben a La Mancha lovagja című musicalt mutatják be Pinczés István rendezésében. A 2013-as év első nagyszínpadi előadása a Fenyő Miklós életéről szóló Made in Hungária című, Fenyő Miklós és Tasnádi István szerezte musical lesz. Jövő év márciusában Alföldi Róbert rendezi meg a Figaro házassága című vígjátékot Zalaegerszegen, az évad utolsó nagyszínpadi bemutatója pedig Molnár Ferenc A doktor úr című bohózata lesz - sorolta az igazgató.

Sztarenki Pál művészeti vezető elmondta, stúdió-előadás keretében April de Angelis Színésznő című színművét tűzték műsorra. A XVII. században, Angliában játszódó darab "derűs eklektikával" mutatja be a nők első színpadra lépését. Februárban "kísérletező jellegű" stúdióelőadás keretében dolgozzák fel Krusovszky Dénes Az Üveganya című tragikomikus játékát - emelte ki Sztarenki Pál.

Besenczi Árpád arról számolt be, hogy a lakásszínház lesz a helyszíne Gianina Carbunariu mady-baby.edu színművének. A Helló külföld! Itt vagyok című háromszemélyes, fiatalok aktuális problémáit feldolgozó darabot színházi programot pedig egy diszkóban adják elő.

Hozzáfűzte, a társulat a Kvártélyházzal közös produkcióval készül nyárra: Paul Portner Hajmeresztő című bűnügyi társasjátékát első alkalommal a kvártélyház udvarán mutatják be, majd a "néző-összekovácsoló, interaktív" darabot októbertől a kőszínházban játsszák tovább. Ifjúsági előadás keretében Egressy Zoltán Fafeye, a tenger ész című zenés játékot tűzték műsorra, az előadást szeptembertől láthatja a közönség.

Az igazgató szólt arról is, hogy az idei évad utolsó bemutatója koprodukciós előadás lesz, Az állatok farsangja című interaktív mese-balettet a Keresztury Dezső művelődési központ művészeti iskolája és a zalaegerszegi Ady Általános iskola növendékeivel közösen állítják színpadra.

Besenczi Árpád értékelése szerint tartalmas, izgalmaz, nézőbarát évadot zár idén a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, és magas színvonalú produkciókat mutatott be a társulat. A város egyre inkább magának érzi a színházat, de az elnyert bizalommal jól kell "sáfárkodni", ezért a színház mindig megpróbál megfelelni az elvárásoknak - fogalmazott az igazgató.

Idén a színházi évad végéig egyébként több mint 235 előadást játszik a társulat. A nézők száma már most meghaladta a 70 ezer főt, 9535-en váltottak bérletet. A nézőszám és az előadásszám növekedésének köszönhetően a központi támogatás 12 millió forinttal volt több, mint a tavalyi évadban. Nem csökkent a helyi támogatás mértéke sem, így évad végéig biztosított a színház finanszírozása - hangsúlyozta az igazgató.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr188000773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása