7óra7

Mindenkinek jut 15 perc hírnév – The Hungarian Blues Brothers

Mindenkinek jut 15 perc hírnév – The Hungarian Blues Brothers

2013. 07. 06. | 7óra7

The Hungarian Blues Brothers - Hajdú Steve, Kálloy Molnár Péter A Kvártélyház Szabadtéri Színház és a Manna koprodukciójában kerül bemutatásra a Kálloy Molnár Péter, Hajdú Steve, Tompagábor Kornél és Hrutka Róbert által létrehozott, egy hamisítatlanul magyar zenés találmány, a The Hungarian Blues Brothers című előadás.

„Pete és Steve kiskállói zenészek. Egy temetésén találkozunk velük, ahol a helyi zenetanár tanítványaival búcsúdallal köszönnek el mesterüktől. A közös zenélést Pete felesége felveszi és felteszi a Youtube-ra. Innen egyenes út vezet a világhír felé. Megalakul a Hungarian Blues Brothers és meghódítja a közönséget. Mindenkinek jut 15 perc hírnév. De mi lesz utána?
Világhírű slágerekkel és sok humorral várja a nézőket Kálloy Molnár Péter, Hajdú Steve, valamint Hrutka Róbert és zenekara. A Blues Brothers magyarul, Magyarországon egy másik történet, ami sok mindenkinek ismerős lesz…” – áll az előadás színlapján.

Kálloy Molnár Péter, a produkció ötletgazdája így mesél az előadás születéséről:

The Hungarian Blues Brothers - Hajdú Steve, Kálloy Molnár Péter „Régóta tudom, hogy a Blues Brothers-t színházban is szeretném megcsinálni. Most jött el a pillanat és most jöttek össze körülöttem azok az emberek, akikkel ezt meg tudom valósítani. Hrutka Róberttel több éve dolgozunk együtt, lassan a harmadik közös lemezünket adjuk ki. Annyira egymásra vagyunk már hangolódva, hogy egy egész estés zenés előadásban nem is lehetne más a zenekar vezetője, mint ő.

Hajdú Steve gyerekkori jó barátom. Együtt jártunk a debreceni Ady Gimnáziumba. Furcsa, hogy azóta csak egyetlen alkalommal hozott minket össze a sors a színpadon, szintén Debrecenben, a kétezres évek elején egy Csehov előadásban. Viszont diákként még közös zenekarunk is volt: a Hajduó. Mindketten gitáron játszottunk. Steve már akkor is nagyon jó számokat írt. Blues nótákat is! Örülök, hogy ennyi év után újra együtt zenélhetünk.

Tompagábor Kornél a zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház igazgatója pedig már évek óta hív játszani Egerszegre. Hrutka Robival is többször léptünk fel nála különböző fesztiválokon. Mikor felmerült a Blues Brothers ötlete, rögtön vállalta a rendezést és azt is, hogy helyet ad a produkciónak.”

Az előadást Hajdú Steve, Kálloy Molnár Péter mellett Tánczos Adrienn és Hertelendy Attila játsszák. Zenei vezető: Hrutka Róbert, közreműködik Hrutka Róbert és zenekara (Fehérvári Attila, Cséry Zoltán, Kalmus Felicián és Markó Ádám). A játékteret Tompagábor Kornél, a jelmezeket pedig Szőke Julianna tervezte. Producer: Gáspár Anna, az előadás rendezője: Tompagábor Kornél.

A bemutató után július 22-én, augusztus 10-én, 11-én valamint 12-én tekinthető meg az előadás.

>>> The Hungarian Blues Brothers - színlap, szereposztás, időpontok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr98000281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása