7óra7

Mundruczó Kornél Varsóban rendez

Mundruczó Kornél Varsóban rendez

2013. 07. 06. | 7óra7

Pár nappal szilveszter előtt. Vadidegen emberek találkoznak távol az otthonuktól, hogy együtt búcsúztassák az óévet egy messzi intézetben, ifj. Johann Strauss világhírű operettjét, a Denevért felidézve. Noha a vendégek csupán pár napot töltenek együtt, a legnagyobb áldozatoktól sem riadtak vissza, hogy ide kerülhessenek. Idejüket, pénzüket, de sokan még a tisztességüket is kockára tették hogy fogadják őket. Öregek és fiatalok, házasok és egyedülállók egyaránt megfordulnak itt. A vendégek sok mindenben mások, egyben azonban hasonlítanak. Ugyanarra a kérdésre keresik a választ: szabad-e az embernek büntetlenül Istent játszania?

Mundruczó Kornél és a TR Warszawa színészei – Małgorzata Buczkowska, Roma Gąsiorowska, Agnieszka Podsiadlik, Justyna Wasilewska, Rafał Maćkowiak, Dawid Ogrodnik, Sebastian Pawlak, Adam Woronowicz – egyszerre idézik meg a XIX. század operett kispolgári és cukros világát, miközben utópiájukban egy szívbemarkolóan fontos kortárs problémát dolgoznak fel. A hiteles dokumentumokon alapuló történet pedig mindannyiunkat elgondolkodtat, meddig és milyen áron lehetünk urai saját életünknek?

Denevér – próba

Mundruczó visszatérő rendezője az európai színházaknak. Külföldön készült előadásai több német városban is műsoron vannak, mint például Hamburgban, Hannoverben, Obenhausenben, de Lengyelországban ez az első rendezése.

Az előadás további magyar vonatkozása, hogy a dramaturgja a Radnóti Színház színésznője, Wéber Kata, a díszlettervezője Ágh Márton, a zeneszerző pedig Szemenyei János.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr928000015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása