7óra7

Realista nagymusical lesz a Madách Színház Mary Poppinsa

Realista nagymusical lesz a Madách Színház Mary Poppinsa

2013. 07. 06. | 7óra7

Mary Poppins (plakát) A színházban pénteken a Polyák Lillával, Oroszlán Szonjával és Mahó Andreával a címszerepben készülő musicalből láthattak részleteket az újságírók, a darab három nagy slágerét mutatták be, mielőtt a társulat megkezdi a nyári szünetet.

Szirtes Tamás igazgató, a darab rendezője elmondta: intenzív próbaidőszak van mögöttük, az előadáson hármas szereposztásban hat hete dolgoznak. "A legstabilabban a gyerekek bírják a próbákat" - jegyezte meg az MTI-nek nyilatkozva.

Elmondta, hogy még egy hétig folytatódik a munka. "Azt remélem, hogy abban az állapotban tesszük el a darabot őszre, hogy az elejétől a végéig, minden szereposztással megbízhatóan tudjuk, hogy mit kell csinálni." A próbák augusztus 21-én indulnak újra, teljes gőzzel.

Szirtes Tamás úgy vélte, hogy értékválság és elbizonytalanodás jellemzi az embereket, ezért nagy szükség van mesékre, amelyek erősítik bennük a derűt, az optimizmust, az önmagukba és a környezetükbe vetett hitet. "Úgy érzem, nagyon fontos lelki kapaszkodó is ez a darab" - jegyezte meg.

Mint az igazi nagy mesék általában, a Mary Poppins sem csak gyerekeknek való - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a darabot 6 éves kortól mindenkinek ajánlja. "Reményeim szerint a gyerekek és a felnőttek egyaránt szeretni fogják" - mondta. Szólt arról, hogy a darab középpontjában egy szétesett házasság áll, Mary Poppins tanításai nemcsak a gyerekeknek mutatják meg az életben a valódi értékeket, hanem a szülők házasságának újraépülésében is segítenek.

Felidézte, hogy P. L. Travers meséje az 1964-ben készült filmváltozattal vált igazán népszerűvé. A mese alaphangját megadta az a változat, de számos olyan szál van a színdarabban, amely a filmben nem jelent meg. "A film arról híres, hogy az animációt és a valóságot keverte, ehelyett a színházban realista nagymusicalt láthat a közönség, egy nagymusical minden kellékével" - tette hozzá.

"A Madách Színháznak színháztechnikailag Az operaház fantomja óta nem volt ilyen nehéz darabja, itt a színpad minden négyzetcentimétere dolgozik" - jegyezte meg.

A Mary Poppins színházi bemutatóját 2004-ben tartották Londonban, ahol a mű modernizált változatát láthatták a nézők: a színpadi változat lélektani és társadalmi mélységeket adott a Banks család történetének. Az előadást producerként Cameron Mackintosh és Thomas Schumacher jegyezte. A Mary Poppins a bemutató óta bejárta a világ színpadait és sikerdarabbá vált.

A musicalt - az idén a Superbrands-díjat is elnyert - Madách Színház hagyományaihoz híven non-replica változatban, vagyis saját rendezői koncepcióval és látványvilággal mutatja be. A darab Bárány Ferenc fordításában, Kocsák Tibor zenei vezetésével, Tihanyi Ákos koreográfiájával készül. A darab díszlettervezője Rózsa István, jelmeztervezője Rományi Nóra.

Berti szerepében Szente Vajkot, Sándor Dávidot és Csonka Andrást láthatják a nézők, az anya figuráját Gallusz Nikolett, Koós Réka és Ladinek Judit, az apa szerepét Dunai Tamás, Szerednyey Béla és Szervét Tibor alakítja, továbbá a színház számos meghatározó művésze színpadra lép az előadásban.

>>> Mary Poppins - színlap, időpontok, jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr638000323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása