7óra7

Rómeó és Júlia-bemutató és nemzetközi könyvvásár novemberben Marosvásárhelyen

Rómeó és Júlia-bemutató és nemzetközi könyvvásár novemberben Marosvásárhelyen

2013. 07. 06. | 7óra7

Rómeó és Júlia bemutató a Kisteremben

Rómeó és Júlia „A Rómeó és Júlia olyan mű, amelyet minden generáció újra felfedez magának. Közhely és kísérlet: két kamasz tragikus története a szerelemről, két kamaszé, aki másmilyen, mint az őt körülvevő világ” – fogalmazott Porogi Dorka fiatal rendező a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának legújabb produkciójáról, amelynek bemutatójára november 3-án, szombaton 19.30-kor kerül sor a Kisteremben (érvényes a Bernády György mecénás bérlet).

Az előadás szereplői: Bartha László Zsolt (Rómeó), Gecse Ramóna (Júlia), László Csaba (Tybalt, Lőrinc barát, Patikus) Bányai Kelemen Barna (Mercutio, Párisz) B.Fülöp Erzsébet (Dajka), Tompa Klára (Lady Capulet), Tollas Gábor (Capulet, János barát), Berekméri Katalin (Lady Montague), Kovács Botond (Benvolio, Baltazár), Meszesi Oszkár (Herceg, Narrátor), Galló Ernő (Péter, Őrparancsnok), Benedek Botond (Ábrahám, Zenész, Őr), Barabási Tivadar (Gergely, Zenész, Őr) és Ráduly Zsófia (Lány hegedűvel). Díszlet-, jelmeztervező: Kupás Anna, zeneszerző: Horváth Bálint, rendező: Porogi Dorka.

November 4-én, vasárnap 19.30-kor a Petelei István bérlet, november 20-án, kedden 19.30-kor a Sütő András bérlet tulajdonosai tekinthetik meg az előadást, november 27-én, kedden, pedig szabadbérleteseket várja a társulat.

SAPIENTIA-belépő a Megtorlásra

November 6-án, kedden 19.30-kor Ion Luca Caragiale Megtorlás című drámájának kistermi előadását SAPIENTIA-belépő gyanánt hirdette meg a Tompa Miklós Társulat. A produkción a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem tanárai és diákjai vesznek részt, előadás után pedig rövid beszélgetésre is sor kerül a rendezővel, Kincses Elemérrel, valamint a szereplőkkel, Berekméri Katalin, Bányai Kelemen Barna, Györffy András és László Csaba színészekkel.

A Nemzeti Színház a helyszíne a 18. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárnak

Négy színházi előadás és két koncert is szerepel a 18. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár műsorán, valamennyi helyszíne az esemény partnerintézménye, a Nemzeti Színház lesz november 15-17. között.

Azt meséld el, Pista! - Mácsai Pál November 15-én, csütörtökön 18.00 órakor az Alma Együttes koncertezik a színház Nagytermében, 16-én, pénteken 19.00 órakor pedig a szervezők a Kávészünet Zenekar rajongóit várják a Kisterembe. Kiemelt színházi eseménynek számít Mácsai Pál magyarországi színész Örkény István életéről szóló Azt meséld el, Pista! című előadása, amely november 17-én., szombaton tekinthető meg 19.00 órától a Nagyteremben.

A könyvvásár ideje alatt a Tompa Miklós Társulat három előadást tűz műsorára. November 15-én, csütörtökön 17.00 órakor a Megtorlás című kistermi produkciót, valamint két felolvasószínházi produkciót: november 15-én, csütörtökön 21.00 órakor Kenéz Ferenc Lilike medika leveleiből címmel Gáspárik Attila színész olvas fel (a belépés díjtalan), november16-án, pénteken 16.30-kor pedig az Örkény István egyperceseiből összeállított Változatok című felolvasószínházi előadás tekinthető meg a Kisteremben.

Musical Gála november 25-én

A legismertebb musical-ek híres dalbetéteiből válogatott össze egy estére valót Mahó Andrea és Miller Zoltán magyarországi énekes A zene az kell címmel. A páros november 25-én, 19.00 órakor lép fel a Nemzeti Színház Nagytermében.

Továbbra is műsoron

Bányavirág - Viola Gábor, Bányai Kelemen Barna Az előző évadok három kistermi és két nagytermi produkcióját tűzte ismét műsorára a Tompa Miklós Társulat. Székely Csaba többszörösen díjazott, Sebestyén Aba rendezte Bányavirág című drámáját, a Yorick Stúdió és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház múlt évadban létrehozott közös produkcióját a közönség november 8-án, 18-án és 19-én is láthatja 19.30-tól a Kisteremben. Dorota Masłowska kortárs lengyel író Két lengyelül beszélő szegény román című drámájának előadására (rendező: Theodor Cristian Popescu) november 25-én vasárnap 19.30-kor kerül sor, Medgyessy Éva Rekviem egy házért című kamaradrámáját (rendező: Kovács Levente) pedig november 26-án, hétfőn 19.30-kor játsszák először ebben az évadban Marosvásárhelyen.

A korábbi évadok nagytermi produkciói közül novemberben Gotthold Ephraim Lessing Bölcs Náthán című drámai költeménye látható november 28-án, szerda 19.00 órakor Harsányi Zsolt rendezésében, november 24-én, 19.00 órakor pedig A makrancos hölgy című Shakespeare-vígjáték, amelyet Sorin Militaru vitt színre a 2010/2011-es évadban.

Bérletes előadások

Novemberben a diákbérletesek tekinthetik meg a Somogyi Szilárd rendezte Kőműves Kelemen rockballadát. November 21-én, szerdán 19.00 órakor Szörényi Levente és Bródy János szerzeményét a Bolyai János diákbérletesek, november 23-án, pénteken 19.00 órakor pedig az Aranka György diákbérletesek láthatják.

A kistermi bérletesek közül november 22-én, csütörtökön 19.30-kor a Molter Károly béreletek tulajdonosai tekinthetik Székely Csaba Bányavakság című drámáját.

>>> A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat műsora a 7óra7-en

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr277999675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása