7óra7

Szacsvay László Szép Ernő-estje a Katonában

Szacsvay László Szép Ernő-estje a Katonában

2013. 07. 06. | 7óra7

Egy ezeréves barátság megpecsételése. A gyönyörű, humoros írásokon keresztül nem csak Szép Ernő élete bontakozik ki előttünk, hanem általa beszél Benedek Miklós és Szacsvay László fiatalságról, öregségről, szerelemről, háborúról, elmúlásról – színházról.

"Voltam a színházban. Mennyit voltam. Láttam. Itt ülnek az emberek körülfalazva és leborítva. Kik ezek? Kik ezek itt mind? Hogy hívják őket? Mit csináltak ma? Micsoda gondolatok és gondok vonaglanak fejükben. Együtt vannak s hallgatnak. Egy helyre figyelnek [...] Ha egy tündér lefosztaná mind erről a népségről a ruhát és a kigyulladó világosságban meztelen találnák magukat. Vagy ha itt hirtelen valamelyik ember felhördülne és beleharapna a másik nyakába. Vagy ha valaki elharsogná magát: hah! Hogy hallgatnak! Ha valaki felugrana itt, nincs pénzem! Ha valaki nyöszörögni kezdene: megöregedtem! Ha valaki felordítana: megőrülök! Itt vagyok az emberekkel." (Szép Ernő)

A legendás Budapest Orfeum előadás két szereplőjének előadását a nézők május 10-től láthatják a Katona József Színház legkisebb játszóhelyén, a Sufniban.

>>> Pianínó - színlap, időpontok, jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr687998527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása