7óra7

Tizenöt bemutatót tervez a Pécsi Nemzeti Színház

Tizenöt bemutatót tervez a Pécsi Nemzeti Színház

2013. 07. 06. | 7óra7

Pécsi Nemzeti Színház Rázga Miklós, a teátrum igazgatója hétfőn este, a színház Picasso kalandjai című előadásán vázolta fel a 2013/2014-es időszak műsortervét és köszöntötte az idei évad százezredik fizető nézőjét, akit két bérlettel és egy olyan kétszemélyes, Add tovább! bérlettel ajándékozott meg, amelyet az első produkció megtekintését követően át kell adnia. Így minden előadást más és más színházrajongó nézhet meg.

A direktor elmondta: az első előadás a nagyszínházban ősszel Szirmai Albert, Bakonyi Károly és Gábor Andor Mágnás Miska című nagyoperettje lesz Méhes László rendezésében. Szophoklész és Faragó Béla félig tragédiaként, félig operaként jelzett Antigoné című művét maga a színigazgató viszi színre, Csajkovszkij Diótörő című balettelőadását Vincze Balázs és Zachár Lóránd koreografálja.

Georges Feydeau Bolha a fülbe című vígjátékát ugyancsak Méhes László, Donizetti Szerelmi bájital című vígoperáját Nagy Viktor, Jókai Mór-Böhm György-Korcsmáros György A kőszívű ember fiai című romantikus színművét Böhm György rendezi.

Az N. Szabó Sándor teremben Székely Csaba Bányavakság című tragikomédiáját a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködéseként láthatja a közönség Bérczes László rendezésében, José Sanchis Sinisterra Jaj, Carmela című művét Carlos Rodero viszi színre.

A kamaraszínházban látható majd a Frank L. Baum – Bognár Róbert – Várady Szabolcs Óz, a nagy varázsló című zenés mesejátéka Schlanger András rendezésében, valamint Rideg Sándor és Tímár Péter Indul a bakterház című falusi bohózata is, amelyet Böhm György rendez és a Pécsi Nyári Színházzal közösen mutatnak be.

Alfred Hitchcock filmje alapján készül a 39 lépcsőfok című krimi-vígjáték Horgas Ádám rendezésében, a Csukás István–Darvas Ferenc Ágacska című zenés mesejátékát Naszlady Éva, Donizetti ?,A csengő című operáját Ottlik Ádám viszi színre.

A Pécsi Balett a H-arcok című táncműsorral jelentkezik, a koreográfus Zachár Lóránd és Cameron McMillan lesz, Egressy Zoltán Három koporsó című romantikus abszurdját rendezőként Dömötör Tamás jegyzi.

Rázga Miklós szólt arról is, hogy a teátrum a május 29. és június 2. között sorra kerülő I. Pécsi Családi Színházi Fesztivállal, vendéglátóként pedig a június 6. és 15. közötti XIII. Pécsi Országos Színházi Találkozóval búcsúzik az idei, azaz a 2012/2013-as évadtól.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr707998553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása