7óra7

Tripla PR-Evolution Dance Company bemutató

Tripla PR-Evolution Dance Company bemutató

2013. 07. 06. | 7óra7

Útvesztőben - plakát Mészáros Máté, aki évek óta Brüsszelben él és dolgozik, és külföldi tapasztalatait kamatoztatva több alkalommal dolgozott már a társulattal, valamint Leo Mujic, a Belgrádban született fiatal koreográfus. Neves társulatok tagjaként és szabadúszóként nagy hírnevet szerzett magának Európa-szerte mind a klasszikus balett, mind a kortárs tánc területén, és néhány évvel ezelőtti pécsi vendégszereplését követően először dolgozik magyar csapattal. A harmadik koreográfus Nemes Zsófia a PR-Evolution Dance Company társulatvezetője, a Szegedi Kortárs Balett volt táncosa.

Három ország kultúrája, mindennapjai, gondolkodása jelenik meg az Útvesztőben címet viselő, három részből álló előadás koreográfiáiban. Leo Mujic sajátos mozdulatvilágával, Mészáros Máté a Magyarországon ritkán látható fizikai táncszínház újabb etűdjével, még Nemes Zsófia a kortárs táncban rejlő kifinomultsággal teszi egyedivé az új, tripla bemutatót.

I.rész: ... és fehér ....

Elvesztünk, vak bolyongás az életünk. Elveszítjük a realitást és itt a racionalitás már nem segít, de van valami ami bennünk utat mutat: az intuíció, a szív valódisága, az odaadás gesztusa, a női minőség szakrális ereje.

*Koreográfus:* Nemes Zsófia
*Táncművészek:* Baranyai Erika, Plóza Gabriella, Spala Korinna, Tonhaizer Tünde, Varga Kinga

II. rész: 4 monológ

Folyamatosan kapcsolatban állunk Önmagunkkal és egy belső monológ formájában szüntelenül keressük a helyes válaszokat. Reagálunk a magunk által megfogalmazott kérdésekre, amelyeket a rajtunk átcsorgó idő hoz létre. Gyakran helyesen válaszolunk, de olykor, a megválaszolhatatlanság némit el minket, és a csönben csak a kérdés viszhangzik tovább.

„Félelmetesen ismerős sötétség és béke árad szét körülöttem és megértem létezésed szigorú ismétlődését. Önmagadban tartottál és uraltad mindenem az első levegővétel előtt, most pedig belém tudod folytani az életet egyetlen érintéseddel...“

*Koreográfus:* Mészáros Máté
*Táncművészek:* Mikó Dávid, Rónai Attila, Túri Lajos, Zsíros Gábor

III. rész: Zárt rendszer

Sokféleképpen szigetelődhetünk el másoktól. Észre sem vesszük, hogy mikor történik meg velünk, vagy amikor tudatosul, már túl késő. A technikai fejlődés, a chat és a Skype, lehetővé teszi, hogy úgy beszélgessünk másokkal, hogy nem is találkozunk velük. Talán soha. Név nélkül, arc nélkül. A közösség tagjaként is válhatunk kitaszítottá, vélt vagy valós indok miatt. A legkönnyebb megoldás a menekülés. Önmagunkba. Bezárul a világ, mi foglyaivá válunk, s önmagunk kutatása az egyetlen cél és eszköz a fennmaradásért.

*Koreográfus:* Leo Mujic

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr488001031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása