7óra7

Újabb díjakat nyert a Mundruczó rendezte Denevér

Újabb díjakat nyert a Mundruczó rendezte Denevér

2013. 07. 06. | 7óra7

Mundruczó Kornél Az előadás témája az asszisztált öngyilkosság, azaz az eutanázia témája körül forog, és egy trilógia első részeként mutatta be a lengyel TR Warsawa színház. Az előadást a közönség és a kritika is nagyon pozitívan fogadta.

„A Denevérben Mundruczó Kornél az eutanázia különböző aspektusait jeleníti meg, amelyen keresztül mintegy a lengyel színház helyzetére is rámutat. A Marszałkowska utcai színház ismét égető társadalmi kérdéseket feszeget. Egy halálosan komoly témát boncol egy groteszk előadás kereteiben. Az előadás azonban egyáltalán nem mondható cinikusnak, még kevésbé banálisnak.” (Rzeczpospolita, Warszawa)

„Kétségtelen, hogy a TR-ben töltött este a legsikeresebbek közé tartozik. Igen magas színvonalú, kiváló a színészi játék, minden színésznek »megvan a maga 5 perce«. Teljesen bizonyos, hogy egyetlen néző sem távozik unottan és az is, hogy még jó ideig nem fog elfelejtkezni erről az előadásról. Bravó!”

Májusban a kaliszi Nemzetközi Színházi Fesztivál is meghívta az előadást, ahol a darab elnyerte a "legjobb társulatnak járó" nagydíjat. Mundruczó Kornélt ezért a rendezésért korábban már megkapta a Telewizja Polska díját, az "évad legjobb színházi előadása" kategóriában.

Ősszel a magyar közönség is láthatja az előadást: szeptember 28-án és 29-én a Trafó látja vendégül a Denevért.

Közben Mundruczó Kornél a folytatásra készül: "Szeretnék a jövőben három-négy adekvát választ adni erre a problematikára, úgyhogy készülök a varsói előadás – az Assisted Suicide (Segített öngyilkosság) – folytatására; a trilógia második része, a Collective Suicide (Közös öngyilkosság) magyar nyelvű, magyarországi előadás (ennek az előkészítésén dolgozunk most a Proton Színházzal), a harmadik rész pedig - reményeim szerint – a Suicide (Egyedüli öngyilkosság) című németországi előadás lesz, ugyanígy operett formában.” (Mundruczó Kornél, szinhaz.net)

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr877998431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása