7óra7

Zárt láncolat – Kortárs komédia Egerben az igazságszolgáltatásról

Zárt láncolat – Kortárs komédia Egerben az igazságszolgáltatásról

2013. 07. 06. | 7óra7

Magyar Elemér korábban ügyvédként működött Egerben. Számos országosan is ismert ügyben szerepelt védőként. Talán a leghíresebb munkája a hírhedt Pusoma-ügy volt, melyből film is született, melynek elkészítésében szintén tevékenyen részt vett. "Jelen komédiája azt sugallja nekem, hogy a jelenkori igazságszolgáltatásról meglehetősen sajátos elképzelései vannak, nyilván saját tapasztalatai alapján. Én kíváncsian várom kedves vendégeink reagálásait!" – mondja Szegvári Menyhért, az előadás rendezője.

Magyar Elemér, a darab szerzője és Szegvári Menyhért rendező a Zárt láncolat olvasópróbáján

A két szereplőt a rendező így ajánlja a nézők figyelmébe: "Bregyán Péter több szerepben is látható volt az elmúlt években a Gárdonyi Színház színpadán, én a Kakukkfészek című előadást említem elsősorban, melynek főszerepét játszotta a nézők szerint emlékezetesen rendezésemben. Váry Karcsit nemrégen láthatták nálunk a Bohóc címszerepében és létrehozójaként. Aki látta, annak nem kell bemutatnom és ecsetelnem tehetségét!"

Váry Károly a Zárt láncolat olvasópróbáján

Az előadások után a vendégek az alkotókkal beszélgethetnek. A Földszint 2. Színház nem hagyományos színház – nincs belépő, a vendégek maguk döntik el, mivel és hogyan honorálják a fellépőket és az előadásnak helyet biztosító színházat. "Ha tetszett, amit kaptak művészi és/vagy gasztronómiai értelemben, támogathatnak bennünket, adományozhatnak nekünk, segítőink lehetnek annak érdekében, hogy további esteket hozhassunk létre, kifizethessük a villany- és fűtésszámlát, hogy élelmiszert vásárolhassunk az összejövetelekre és nem utolsó sorban befektethessünk a következő játék elkészítésébe. (Kicsit olyan, mint egy piknik. Mindenki hozza és hozzáadja azt, ami neki van. Hangsúlyozottan akkor, ha tetszett, ízlett, amit kapott.) A »formáció« addig létezik, amíg ezt megtehetjük a mi pénzünkből és vendégeink adományaiból, támogatásaiból, teljesen függetlenül az államtól és annak bármely intézményétől!" – áll az egy évvel ezelőtt létrejött Földszint 2. megalapítását hirdető felhívásban.

Bregyán Péter a Zárt láncolat olvasópróbáján

A Zárt láncolat című produkció szeptember 28-án este 7-kor és másnap délután 5 órai kezdettel látható. Az előadásra helyet foglalni a www.foldszint2.gportal.hu honlapon lehet.

>>> A Földszint 2. Színház műsora

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr358000019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása