7óra7

Zenés-színházi előadás készül a Jadviga párnájából – az Orlai Produkció bemutatója

Zenés-színházi előadás készül a Jadviga párnájából – az Orlai Produkció bemutatója

2013. 07. 06. | 7óra7

Ondris és Jadviga különös szerelmi története a Belvárosi Színházban ősszel kerül műsorra, de a próbák már májusban elkezdődtek.

Jadviga párnája olvasópróba

Závada Pál író elmondta: a könyv nagy sikere után gyorsan megkeresték őt, hogy nem akarja-e színpadra adaptálni a regényt, őt azonban nem inspirálta a regény puszta adaptációja. Ám amikor felmerült, hogy zenés-színházi formában kellene újrafogalmazni a történetet, azt már izgalmas feladatnak találta. A szövegkönyv így egészült ki a dalszövegekkel, ugyancsak Závada Pál tollából, amelyekhez Szokolay Dongó Balázs szerzett zenét. Palya Beával, a Csík zenekarral, Sebestyén Mártával és Szalóki Ágival is sokszor együtt dolgozó népzenész a regény atmoszférájához illő, a magyar és szerb népzenéből táplálkozó zenei világot komponált.

Jadviga párnája olvasópróba - Ónodi Eszter Závada Pál regényéből 2000-ben film is készült Deák Krisztina rendezésében, Bodó Viktor és Tóth Ildikó főszereplésével, amelyben Ónodi Eszter Jadviga legjobb barátnőjét, Irmust alakította. Az Orlai Produkciós Iroda előadásában Ónodi Eszter a címszerepben lesz látható, Ondrist pedig a Pesti Magyar Színház társulatának tagja, Pál András alakítja majd. Az előadás főbb szerepeiben Pokorny Lia, Takács Kati, Gáspár Sándor, Lukáts Andor, Szikszai Rémusz és Lábodi Ádám lesznek láthatóak.

A zenés-színházi elemeken kívül az előadás érdekessége lesz az is, hogy a színészek több szerepben is feltűnnek, ami – ahogy Hargitai Iván rendező mondja –, nem pusztán technikai kérdés, hiszen nagyon fontos az, hogy az egyes színészek által megformált karakterek milyen kapcsolatban állnak egymással, vagyis súlyos oka van annak, hogy egy színész miért épp azt a két-három szerepet játssza. Hargitai Iván másodszor dolgozik az Orlai Produkciós Irodával, korábban Az isteni Sarah című előadást rendezte, Vári Éva és Gálffi László főszereplésével.

A Jadviga párnája díszlettervezője Cziegler Balázs, jelmeztervezője Kárpáti Enikő, dramaturgja Lőkös Ildikó.

Az előadás bemutatója 2012. október 13-án, szombaton lesz, a Belvárosi Színházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr918000573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása