7óra7

„Milyen, váratlanul felmerült üzleti érdekek?”– a Milla Szeged közleménye

„Milyen, váratlanul felmerült üzleti érdekek?”– a Milla Szeged közleménye

2013. 07. 07. | 7óra7

*A Milla Szeged közleménye:*

Szegeden, a tegnapi botrányosan zárult, rendkívüli közgyűlésnek két fontos témában - Bátyai Edina mondvacsinált visszahívásáról és a városi tulajdonú cégek vezetőinek jutalmazásáról - kellett döntenie. Zelena András, a városi televízió vezetője már a nyilvános ülés kezdetén kijelentette, nem hajlandó közvetíteni a közgyűlést, mivel a város nem fizet a tévének. Az élő közvetítés megszakítását a város tulajdonában álló VTV Szeged részéről minimum arcpirítónak tartjuk. Különösen a 15 fő által megszavazott 61 millió forintos vezetői jutalomkeret fényében, amely Zelena András munkáját is jutalmazza. A televíziós közvetítés elmaradásával a város lakosságát kizárta az őket megillető társadalmi nyilvánosságból.

Továbbra sem értjük, hogy milyen, váratlanul felmerült üzleti érdekek eredményezték a zárt ülés elrendelését, hiszen a javaslatokat korábban a nyilvános tárgyalás igényével nyújtották be. Szeged kulturális életében az egyik legfontosabb szerepet betöltő intézmény vezetőjének azonnali leváltásáról a közgyűlés nem óhajtott nyilvánosan érvelni, majd dönteni. Ennek egyetlen oka kizárólag az lehet, hogy a 15 képviselő (Fidesz-KDNP, Jobbik) szégyellte magát, mert tudta, hogy nem a város és a rájuk szavazók érdekét tartotta fontosnak. Szeged kulturális élete nem az azt megillető szakmai irányvonalak mentén szerveződhet, olcsó politikai játszmák áldozata lett! Ehhez tegnap asszisztált a városi televízió vezetője.

Ezért felszólítjuk Zelena Andrást, hogy a neki szánt jutalmat - ebben a rendkívül nehéz helyzetben - azonnal és határozottan utasítsa vissza, különös tekintettel arra, hogy az általa vezetett, Szeged adófizetőinek a pénzéből eltartott médium súlyosan megsértette a város polgárainak a tájékozódás szabadságához fűződő alapvető, alkotmányos jogát!

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr827999403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása