7óra7

Alföldi Róbert nyílt levelet írt a Nemzeti Színház közönségének

Alföldi Róbert nyílt levelet írt a Nemzeti Színház közönségének

2013. 07. 07. | 7óra7

Alföldi Róbert A Népszava online kiadásában olvasható, a Nemzeti Színház közönségének szóló nyílt levélben Alföldi Róbert kiemelte: Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével való megállapodásuk értelmében június 30-ig, szerződése lejártáig, ő vezeti a Nemzeti Színházat. "A korábban meghirdetett programjainkat és bemutatóinkat megtartjuk, a rendelkezésre álló forrásokat a lehető leghatékonyabban és a takarékosságot maximálisan szem előtt tartva fogjuk felhasználni" - fogalmazott.

Mint írta, az új vezérigazgató munkájához segítséget nyújtva, a miniszter által kinevezett miniszteri biztossal együttműködve, európai módon vesz részt a Nemzeti Színház átadásában. "Ahogy azt a lelkiismeretem és a felelősségérzetem is diktálja" - olvasható a levélben.

Alföldi Róbert az előadások iránti érdeklődést a társulat nevében is megköszönve azt írta: "Manapság, ebben a teljesen átpolitizált kulturális és közéletben igazán felemelő, hogy Önök ennyire kíváncsian, nyitottan és értő figyelemmel fordulnak előadásaink felé, szem előtt tartva a művészet, a színház erejét és szabadságát a napi politikai csatározások ellenére". A társulat szakmai hitelességét leginkább a nézők töretlen érdeklődése mutatja. "Az Önök elismerése ad erőt fiatal pályakezdő vagy akár Kossuth-díjas művészeinknek, hogy méltó módon, felelősen tudjuk továbbra is képviselni a magyar nemzeti kultúrát, ahogy - meggyőződésem szerint - eddig is tettük."

A Népszavában csütörtökön közölt interjújában Vidnyánszky Attila, aki július 1-jétől vezeti a teátrumot arról beszélt: az a kérése, hogy a májusban bemutatni tervezett Mephisto című előadás már ne szülessen meg, ugyanis több szereplő jelezte, hogy nem kíván maradni a Nemzetiben, így viszont nem lehet majd kijátszani az előadást. "Mielőtt még rám támadnak emiatt, jelzem: efféle racionális okokból hagyott el annak idején két bemutatót Jordán Tamás, hogy megkönnyítse az átmenetet Alföldinek" - tette hozzá.

Kapcsolódó:

>>> Alföldi Róbert: Nem én csinálom a kultúrharcot >>> Vidnyánszky nem akarja a Mephistót a Nemzeti Színházban

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr807999167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása