7óra7

Játékok nyara – Nyerjen belépőt a Bál a Savoyban operettre! - LEZÁRVA

Játékok nyara – Nyerjen belépőt a Bál a Savoyban operettre! - LEZÁRVA

2013. 07. 07. | 7óra7

Bál a Savoyban Nizzai otthonába érkezik egy évig tartó nászútjáról az egymást rajongásig szerető házaspár, Henry és Madeleine. A férj előző szerelmének, a viharos temperamentumú spanyol énekesnőnek, Tangolitának egy olyan váltót ír alá még házassága előtt, melyet egy együtt eltöltendő éjszakára kell beváltania. Tangolita a Savoy bálján szeretné ezt az órácskát bekasszírozni az ifjú férjtől. A feleség gyanút fog, és álarcban, könnyűvérű hölgynek öltözve követi férjét, ahol ő is veszélyes kalandba sodródik. Barátnője, a titokzatos Daisy Parker is a Savoy bálján szeretné életéről föllebbenteni a fátylat. Az ő találkozása a soknejűségéről ismert Musztafa bejjel tetőzi a kavarodást. A bálon szövődő szerelmi szálakat nem egyszerű kibogozni, de ebben segít Pomerol, a Savoy főpincére.

A Bál a Savoyban című darabot a berlini ősbemutatót követően 1932 karácsonyán mutatták be a Magyar Színházban. Ábrahám Pál e művét is egy európai premierhullám előzte meg. A szövegkönyvet a bécsi szerzőpáros, Grünewald és Beda írta, és Heltai Jenő fordította magyarra. Lázár Mária, Harmath Hilda és Törzs Jenő mellett Musztafa bej figuráját Kabos Gyula játszotta, a félszeg ügyvédet Ráday Imre, a női jazzkarmestert pedig Rökk Marika. 1934-ben német-magyar koprodukcióban fekete-fehér film készült belőle, Alpár Gitta, Bársony Rózsi, Felix Bressart és Hans Járay főszereplésével. Karády Katalin egyik legismertebb színpadi szerepe Tangolita alakítása volt, az Operettszínház előadásában (1948). Ábrahám Pál megtette azt, amire kevesen képesek: zseniálisan ráérzett kora hangvételére, operettjeiben sikeresen vegyítette az egzotikus (spanyolos, keleties, oroszos, magyaros stb.) színeket a mindent elsöprő jazzdivattal. A revüoperett főszerepét a Városmajori Szabadtéri Színpadon Egyházi Géza és Galambos Lilla játssza.

-Felteszünk egy kérdést, olvasónk 1) lájkolja a 7óra7 Facebook-oldalát 2) elküldi Facebook-üzenetben a helyes választ rejtő betűjelet a 7óra7-nek, és máris esélyes arra, hogy *két belépőjegyet* nyerjen a július 5-i, csütörtöki előadásra. A helyes válaszban természetesen segítséget nyújtanak a 7óra7 oldalai.-

-A megválaszolandó kérdés:-

*-Hány évvel ezelőtt született a Bál a Savoyban zeneszerzője, Ábrahám Pál?-*

_-A) 80
B) 100
C) 120-_

p{font-size:10px}. A nyeremény készpénzre vagy más időpontra nem váltható át. A játékban a 7óra7 és a Budapesti Nyári Fesztivál dolgozói és hozzátartozóik nem vehetnek részt.

A játék véget ért, *Józsa Beatrix* olvasónk két belépőt nyert, szívből gratulálunk, mindenkinek köszönjük a játékot!

Jó színházazást kívánunk mindenkinek nyáron is! És ne feledje: ha lát egy előadást, mondjon róla véleményt a 7óra7-en, hogy a többiek is láthassák, érdemes-e megnézni az előadást vagy sem! Természetesen a Bál a Savoybanról – és bármely más előadásról – is várjuk olvasóink véleményét!

A játékot szemlézi a Nyereményfigyelő.hu oldal.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr188000353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása