7óra7

Magyar Táncfesztivál nyolcadik alkalommal Győrben

Magyar Táncfesztivál nyolcadik alkalommal Győrben

2013. 07. 07. | 7óra7

Tánckaraván A Magyar Táncfesztivált először 1998-ban rendezték meg Győrben. A Magyar Táncművészek Szövetségének szakmai védnöksége mellett, Győr város támogatásával 2006 óta a Magyar Táncfesztivált a Győri Balett szervezi. A VIII. Magyar Táncfesztivál a magyar táncművészet egyik legnagyobb ünnepe. A fesztiválon a magyar táncművészet vezető együttesei vesznek részt, produkcióikban a táncművészet minden műfaja képviselteti magát: a klasszikus balettől, a néptáncon át, az alternatív előadásokig.

A VIII. Magyar Táncfesztivál több mint harminc produkciója közül idén sem maradhattak ki a hazai táncművészet oszlopos tagjai: a Magyar Nemzeti Balett, a Magyar Állami Népi Együttes, a Bozsik Yvett Társulat, Frenák Pál társulata, a Budapest Táncszínház, a Szegedi Kortárs Balett, a Győri Balett, a Közép-Európa Táncszínház…

Az ezeregyéjszaka virágai

De a klasszikusok mellett a VIII. Magyar Táncfesztiválon lesz hip-hop és Michael Jackson táncverseny, performance és néptánc, roma délután és kubai tánc show, és persze utcabál, táncbál, tértánc is.

A Magyar Táncfesztivál idén szélesre tárta a kapuit a gyermekek és az amatőrök előtt. Fodor Zoltán Társulata az Inversedance Kormos István Vackor kalandjait hozza Győrbe, a Forgószél, avagy a képzelet csodája a Győri Balett előadásában söpör végig a színpadon, de lesz Győrkőctoborzó is.

A fesztivál célja nemcsak az, hogy átfogó képet adjon a magyar táncművészet aktuális állapotáról, hanem a tánc műfaján belül az összefogás jelentőségét is tudatosítja.

A VIII. Magyar Táncfesztivál nem csupán egy találkozási hely, ahol az alkotók, a táncművészeti szakemberek és a közönség véleményt cserélnek a bemutatott darabokról, hanem egy „táncvásár” is, amely a nemzetközi táncszakma érdeklődését is igyekszik felkelteni.

Hymen

A Magyar Táncfesztivál különleges szellemét jelzi, hogy minden évben egy szokatlan helyszínnel lepik meg a látogatókat: a Győri Nemzeti Színház alatti garázs helyébe idén a Hotel Rába City Center szobáira, folyosóira és teraszára esett a Győri Balett választása.

A VIII. Magyar Táncfesztivált kísérőprogramok teszik teljessé: Seregi László emlékkiállítás, nyílt konferencia a táncház mozgalomról, Boogie Woogie táncest, Burlesque – Tánc Revü, és Győri Nyári Tánckurzus színesítik a palettát.

>>> A 8. Magyar Táncfesztivál programja a 7óra7-en

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr698000545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása