7óra7

Thaiföldi bemutatókon az erdélyi Osonó Színházműhely tagjai

Thaiföldi bemutatókon az erdélyi Osonó Színházműhely tagjai

2013. 07. 07. | 7óra7

Nontok A székelyföldi előadóművészek szerdán Bangragamban a Nontok című thai tradicionális előadásban állnak a közönség elé, pénteken Bangkokban a sepsiszentgyörgyi Fazakas Misi által rendezett Carnival lesz műsoron - közölte a színházműhely kedden az MTI-vel.

A Nontok az első olyan thai tradicionális előadás, amelyben egyes mitológiai szereplőket európai színészek jelenítenek meg. Az előadás érdekessége, hogy az osonós színészek angolul beszélnek a színpadon, míg thai előadótársaik anyanyelvükön válaszolnak nekik.

A történetben szereplő karaktereknek (majom, óriás, angyal, katona) megvan az évszázadok során kialakult tánc-koreográfiája, az előadás szövege viszont nem rögzített, improvizatív módon épül be az előadásba.

A Carnival című előadás az Osonóra jellemző színházi kulcsban készült el. Az előadást a Moradokmai Színházi Központ és az Osonó Színházműhely tavalyi és tavalyelőtti turnéinak sikerére tekintettel újították fel. Két évvel ezelőtt ez volt az első olyan színházi produkció Thaiföldön, amelyben thai és európai színészek játszanak együtt.

Mindkét előadással Thaiföldön kezd turnézni a jövő héten a csapat, majd július során a produkciókat kambodzsai és vietnámi városokba is elviszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr957998227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása