7óra7

VodkaPolka - Az Aradi Kamaraszínház vendégjátéka a Mikroszínpadon

VodkaPolka - Az Aradi Kamaraszínház vendégjátéka a Mikroszínpadon

2013. 07. 07. | 7óra7

VodkaPolka, avagy hogyan ettem kutyát - Aradi Tibor, Borsos Pál A produkció különlegessége, hogy a Magyarországon és Romániában is ismert humorista, Aradi Tibor, az Aradi Kamaraszínház társulatának legújabb tagja, először lép fel drámai szerepben - olvasható a színház honlapján.

A VodkaPolka, avagy hogyan ettem kutyát című darabot Jevgenyij Griskovec, a kalinyingrádi születésű kortárs orosz színész-drámaíró személyes élményei alapján írta: a csendes-óceáni orosz flottánál töltött három évét dolgozta fel benne - megrázóan, mégis szórakoztatóan. Ezért a drámájáért Griskovec 1999-ben Három nővér-díjat kapott.

A darab története gyermekien egyszerű: az elbeszélő arról mesél, miként szolgált három évet a csendes-óceáni flottánál. Az előadás ezeket az emlékeket, élményeket emeli a valóság fölé, keserédes humorral, zenével, énekkel mutat be egy emberi sorsot.

Aradi Tibornak és a tangóharmonikán kísérő Borsos Pálnak, valamint a rendező Tapasztó Ernőnek köszönhetően, az előadásban keverednek az alkotók személyes élményei az eredeti szöveggel, ismert dalok és dallamok paródiái hangzanak el - olvasható az ismertetőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr577999053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása