7óra7

„Nem tárgyalás, csak megbeszélés” – Tarlós cáfolja Alföldit

„Nem tárgyalás, csak megbeszélés” – Tarlós cáfolja Alföldit

2013. 07. 10. | 7óra7

Tarlós István a Klubrádió műsorában cáfolta Alföldi Róbert szerda esti sajtóközleményének állítását, miszerint tárgyalások folytak volna a főváros kulturális vezetése és a Nemzeti Színház főigazgatói posztjáról június 30-án távozó Alföldi Róbert között arról, hogy az éved végén Alföldi vegye át az Új Színház vezetését. Tarlós közölte: ő soha nem beszélt Alföldi Róberttel, de utánanézetett, mire utal a közlemény. Így derült ki, hogy Csomós Miklós két alkalommal találkozott a főigazgatóval, de "ezek nem tárgyalások voltak, csak megbeszélések".

Tarlós István

Tarlós megemlítette, hogy ezen arról volt szó, hogy egy befektető megvenné a Tivolit, ahol Alföldi Róbert alakíthatott volna színházat, illetve később a Vörösmarty mozi is szóba került játszóhelyként. A főpolgármester szerint azonban később "az érdeklődés megszűnt".

A főpolgármester a főváros Új Színházat mosdató, valótlan adatokat tartalmazó közleményéről nem mondott semmit. A főváros és a Nemzeti Színház főigazgatója közötti polémia onnan indult, hogy szerdai közleményében az önkormányzat a Nemzeti Színház 2009-es, Alföldi Róbert igazgatása első évének adataival összehasonlítva próbálta igazolni a Dörner Györgynek adott Újszínház elképesztő nézőszámcsökkenését: az intézmény a tavalyihoz képest ugyanis 42%-kal kevesebb bevételt produkált, nézőszáma pedig 30 százalékkal alacsonyabb az előző évinél. Alföldi a közleményben kijelentette: sem az Újszínház számai, sem az általa képviselt művészi szemlélet semmilyen módon és semmilyen formában nem köthető a Nemzeti Színház eddigi művészi munkájához, működéséhez és szellemiségéhez. "A Nemzeti Színház 2009-es jegybevétele az előző évhez képest 12 530 198 forinttal nőtt, egy jegyre átlagban 400 forinttal többet fizetett minden néző. Ugyanezen adatok az Újszínház esetében ennek az ellenkezőjét, drasztikus visszaesést mutatnak az előző évhez képest" – írta a főigazgató, hozzátéve: "A közleményben olvasható következtetések azért is meglepőek, mert 2012 végén a főváros kulturális vezetése tárgyalásokat folytatott velem arról, hogy a Nemzeti Színház vezetése után vegyem át az Újszínház vezetését, mivel a Főváros is úgy ítéli meg, hogy a színház új vezetése nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ezen szándékától a Főváros kulturális vezetése később elállt."

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr247998481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása