7óra7

Vidnyánszky vendége Vidnyánszky – Műsort hirdetett az új Nemzeti Színház

Vidnyánszky vendége Vidnyánszky – Műsort hirdetett az új Nemzeti Színház

2013. 09. 03. | 7óra7

A debreceni Csokonai Színházban bemutatott előadások egy részét a Nemzeti Színház honlapja "befogadott előadásként" jelzi. Ilyen a Mesés férfiak szárnyakkal (rendező: Vidnyánszky Attila), a Bolha a fülbe (rendező: Vidnyánszky Attila), amelyeket "sajátként" játszik az intézmény. Szereplői azonban az eredeti előadás színészei (két kivétellel: előbbiben Cserhalmi György helyett Varga József játszik, utóbbiban Oláh Zsuzsa szerepét Bánsági Ildikó veszi át), így a színlapokon többségben vannak az "m.v."-ként fellépők.

Jobbra Bánsági Ildikó Olympia szerepében, Georges Feydeau Bolha a fülbe című bohózatának próbáján, a budapesti Nemzeti Színházban 2013. augusztus 16-án

Ugyancsak "sajáttá" vált a Fodrásznő című előadás (rendező: Viktor Rizsakov), amelyet ezekben a hónapokban a budapesti játszóhelyen nem, csak egy ukrajnai vendégjátékon láthat a közönség. Októbertől a Kaszás Attila-teremben játsszák a Ballada a két sebzett hattyúról című darabot is (rendező: Vidnyánszky Attila). A Mária című Ghymes-musical (rendező: Vidnyánszky Attila) vendégprodukcióként szerepel a Nemzeti Színházban.

Jelenet a Mária című musicalből

Amíg Debrecen a Máriával szerepel Budapesten, a Nemzeti Színház Debrecenben játssza ugyancsak Vidnyánszky Attila rendezését, a teátrum első bemutatóját, Tamási Áron Vitéz lélek című példázatát. Ebből a főpróbával együtt ötöt játszanak, és már megy is a produkció Szatmárnémetibe, majd öt újabb előadás Budapesten, aztán kettőt játszanak belőle Ungváron, kettőt Beregszászon (a második vendégjáték a nemzeti ünnepre, október 23-ra esik).

Horváth Lajos Ottó Lázár, Nagy Anna Sári szerepét próbálja Tamási Áron Vitéz lélek című darabjának olvasópróbáján a Nemzeti Színházban 2013. augusztus 21-én

A köztes időszakokban a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház (főrendező: Vidnyánszky Attila) előadásait játsszák: a Liliomfi (rendező: Vidnyánszky Attila) és a Szarvassá változott fiú (rendező: Vidnyánszky Attila) a nagyszínpadon, az Egyfelvonásos komédiák című, Csehov-darabokból összeállított est (rendező: Vidnyánszky Attila) a Kaszás Attila-teremben látható.

Október 31-én a Békéscsabai Jókai Színház egy előadása látható a Gobbi Hilda Színpadon (a színház igazgatója, Fekete Péter "segítette" miniszteri biztosként az igazgatóváltást a Nemzetiben), továbbá egy – még az egykori Új Színházban játszott – Hobo-est is szerepel a Kaszás Attila-teremben (rendező: Vidnyánszky Attila).

Október folyamán négy alkalommal látható a második önálló bemutató, a román szerző, Ion Luca Caragiale Zűrzavaros éjszaka című műve. Az előadást Szabó K. István, a nagyváradi Szigligeti Színház művészeti vezetője rendezi, a főbb szerepekben Eperjes Károly, Sinkó László és Kristán Attila lép fel. Fordítót és dramaturgot a színház honlapján olvasható színlap nem tüntet fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr787997859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása