7óra7

Egy Bárkában Weöres Sándorral

Egy Bárkában Weöres Sándorral

2013. 09. 19. | 7óra7

A Bárka Színház színművészei, Gados Béla, Ilyés Róbert, Kardos Róbert, Parti Nóra, Szabó Emília, Varga Anikó és Seress Zoltán mellett, olyan nagyszerű művészek csatlakoztak a produkcióhoz, mint Ladányi Andrea, Mispál Attila, Borlai Gergő, Gryllus Samu és a Hungarian Soundpainting Orchestra Zenekar, Bordos László Zsolt és Beck Zoli, valamint a 30y zenekar.

Weöres Sándor életműve széles társadalmi kört szólít meg a filozofikus mélységeket feltáró, az élet alapvető kérdéseit boncoló lírától a gyermekversek és mondókák világáig. Weöres munkássága nemzeti értékké érett.

A Bárka Színház közreműködésével létrejövő emlékest a költő egyik legizgalmasabb versciklusára, az érzékien filozofikus 12 „szimfóniára” épül, amely látomásos és profetikus hangvételével a 20. századi magyar irodalom legjelentősebb alkotásai közé tartozik.

Weöres minden szimfóniájából elhangzik egy-egy tétel, melyet a Bárka Színház által felkért művészek, alkotók elevenítenek meg a művészet különféle eszközeivel, műfajaival: a költői szó megszólal a zene, a tánc, a film nyelvén is, sőt - 3D mapping formában is.

Az előadást követően Balatoni Monika, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Dr. Steinert Ágota irodalomtörténész mondanak köszöntőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr217997639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása