7óra7

Vígszínház, Operettszínház: érvénytelen – Újra indul a pályázati cirkusz

Vígszínház, Operettszínház: érvénytelen – Újra indul a pályázati cirkusz

2013. 10. 05. | 7óra7

A Vígszínházra Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház direktora és Eszenyi Enikő, a színház jelenlegi igazgatója pályázott. Az Operettszínházra a jelenlegi vezetőn, Kerényi Miklós Gáboron kívül pályázatot nyújtott be Bozsó József, Nagy Viktor és Tokody Ilona. Eszenyi és Kerényi megbízatása 2014. január 31-én jár le.

Eszenyi Enikő érkezik

A zárt ülésen hozott döntés okáról, hátteréről egyelőre nem közöltek hivatalos információt. Úgy tudni, a Vígszínháznál a szakmai bizottság "döntésképtelenségére", az Operett esetében a közelgő állami átadásra hivatkozott Csomós Miklós, arra pedig nem válaszolt, hogy ez miért csak most lett lényeges a számukra. Hamarosan új pályázatot írnak ki mindkét színház igazgatói posztjára. Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője az ülésről kijőve azt mondta, a fideszes többség "minden szakmai és morális érv ellenére" határozott a pályázat érvénytelenítése mellett.

Balázs Péter érkezik

Eszenyi Enikő a vigszinhaz.hu-n az alábbi közleményt adta ki: "Tudomásul veszem a Közgyűlés döntését. A társulat, a szakmai közvélemény és az Önök bizalma arra kötelez, hogy újra pályázzak. Úgy érzem, van hiteles elképzelésem a Vígszínház jövőjéről." Balázs Péter újságíróknak elmondta: még ő sem ismeri a döntés részleteit, lemaradt a napirendi pont elejéről, és később határoz arról, pályázik-e újra.

"Az Operettszínház átadás-átvétel előtt áll, az ügyben a fővárosnak és az Emberi Erőforrások Minisztériumának megállapodást kell kötnie. Elképzelhető, hogy ebben a helyzetben nem egyszerű dönteni" - fogalmazott Kerényi Miklós Gábor, aki - mások mellett - pályázott a következő ötéves ciklusra. Hangsúlyozta: újra pályázni fog a posztra. Az MTI-nek azt mondta, erős, lelkiismeretes pályázatot nyújtott be; a kilenctagú szakmai bizottságtól öt igen szavazatot kapott. "Ezért csupán azt a megfogalmazást nem értem, hogy a poszt betöltéséről a szakmai bizottságok véleményét is mérlegelve hozta meg döntését a Fővárosi Közgyűlés" - hangoztatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr497997565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása