7óra7

Közgyűlést tartott a Magyar Színházi Társaság

Közgyűlést tartott a Magyar Színházi Társaság

2013. 10. 15. | 7óra7

A két politikus hangsúlyozta a színházi szakmával folytatott párbeszéd fontosságát, a színház kiemelkedő szerepét az ország és a főváros életében. Halász János több konkrét kérdésre is kitért, melyekről a Színházi Társaság elnöksége korábban levélben kérte a minisztérium álláspontját. Csomós Miklós összefoglalójában nagyra értékelte a fővárosi színházak munkáját, elismerve, hogy kutatások igazolják a népesség számához képest igen magas látogatottsági adatok (évi 1.600.000 jegyvásárlás Budapesten) hátterét is.

Csizmadia Tibor az elnökségi beszámolóban szót ejtett az olyan aktuális kérdésekről, mint az előadó-művészeti törvény és módosító javaslatai, a taóról, és a POSZT-ról folyó egyeztetések, az intézményvezetői pályázatok, és a középdíjak helyzete.

Az elnökségbe választották Wettstein Tibort a budapesti színházak és Vásárhelyi Nórát a szabadtéri színházak képviseletében. Új szervezetként a Magyar Szín-Játékos Szövetség csatlakozott a Magyar Színházi Társasághoz.

A közgyűlésre meghívót kapott és részt vett a Teátrumi Társaság képviselője is.

A közgyűlés résztvevői a beérkezett ajánlásokból titkos szavazás eredményeként a következő művészeket javasolják művészeti díjakra:

Kossuth-díj: Benedek Miklós, Börcsök Enikő, Fodor Tamás, Mácsai Pál
Kiváló művész: Börcsök Enikő, Dunai Tamás, Hernádi Judit, Igó Éva, Kerekes Éva, Kovalik Balázs, Mohácsi János
Érdemes művész: Csizmadia Tibor, Für Anikó, László Zsolt, Menczel Róbert, Novák Eszter, Pintér Béla

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr917997403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása