7óra7

Szatmárnémetiben és Csíkszeredán van a legtöbb magyar néző

Szatmárnémetiben és Csíkszeredán van a legtöbb magyar néző

2013. 10. 25. | 7óra7

Szatmárnémeti Északi Színház A romániai magyar portál összegyűjtötte az erdélyi színházak sajtóirodáitól a 2012-2013-as évadra vonatkozó fontosabb adatsorokat. Ezekből látszik, hogy a szatmárnémeti társulat után a második leglátogatottabb színház a Csíki Játékszín volt, amelynek előadásait 39 ezren tekintették meg.

A szatmárnémeti és a csíkszeredai színház lakosságarányosan is a legjobb eredményt érte el. A szatmárnémeti színháznak a 35 ezer magyar lakosú városban 114 százalékos mutatója volt, a csíkszeredainak ennél is jobb, 130 százalék, hiszen a székelyföldi városban 30 ezer magyar él. A harmadik helyen a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata végzett 36 ezer nézővel, a negyedik helyet a nagyváradi Szigligeti Színház foglalja el 30 ezer nézővel.

Utánuk a Kolozsvári Állami Magyar Színház következik 26 ezer nézővel, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház előadásait 19 ezer néző tekintette meg. A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház produkcióit 15 ezren látogatták, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházét 14 500 néző. A listán szerepel továbbá az Aradi Kamaraszínház (12 500), a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház (12 ezer), a kézdivásárhelyi Városi Színház (9500), valamint a sepsiszentgyörgyi M Stúdió (1600 néző).

A legtöbb bemutatója - tíz - a szatmárnémeti és a marosvásárhelyi színháznak volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr797997305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása