7óra7

Balázs Péter nem pályázik a Vígszínház igazgatói posztjára

Balázs Péter nem pályázik a Vígszínház igazgatói posztjára

2014. 01. 03. | 7óra7

A főváros december 3-án írta ki az új, második pályázatot a Vígszínház vezetői posztjára, a megbízatás másfél éves időtartamra szól. A pályázatokat 30 napon belül, csütörtökig várták.

Balázs Péter Hiszem, hogy az én polgári színházi törekvéseimnek helye van a főváros színházi életében, de azt nem szeretném, hogy elképzeléseim politikai csatározásokra adjanak okot, a Vígszínház régi rangja és méltósága, a közönséggel évtizedek alatt kialakított kapcsolata ne szenvedjen kárt. E gondolat jegyében határoztam így - olvasható a közleményben.

Balázs Péter köszöni azok támogatását, akik kiálltak személye és elképzelései mellett, de - hangsúlyozza - egy társulat felépítése, műsorának megújítása ilyen, az új pályázati kiírásban meghatározott rövid távon megvalósíthatatlan.

Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója korábbi nyilatkozatának megfelelően újra beadta igazgatói pályázatát.
Az igazgatónő csütörtök este üzent a közösségi oldalán keresztül a követői számára: "Ma délután újra beadtam igazgatói pályázatomat a 2014. február 1-től 2015. június 30-ig szóló időszakra."

Az elbírálás határideje a pályázat benyújtását követő legfeljebb 60 nap.

A színházat jelenleg vezető Eszenyi Enikő megbízatása 2014. január 31-én jár le. A vezetői posztra július végén írták ki az első pályázatot, amelyet szeptember végén eredménytelennek nyilvánított a Fővárosi Közgyűlés. A testület november 14-én döntött az új pályázat kiírásáról.

Vígszínház

A pályázati kiírás szerint a Vígszínház új vezetőjének feladatai között lesz a színház művészeti, gazdasági-üzemeltetési programjának kidolgozása és megvalósítása, valamint szervezeti, vezetési, működési feltételeinek megvalósítása. A pályázat feltételei között van évente legalább 300 előadás megtartása, saját társulattal legalább évi két bemutató létrehozása. A megtartott előadások legalább 75 százalékának a színház saját produkciójának kell lennie, és - valamennyi játszóhelyet figyelembe véve - átlagosan legalább 70 százalékos látogatottsággal kell működnie.

A Fővárosi Közgyűlés november 14-i ülésén arról is döntött, hogy - amennyiben a pályázati eljárás 2014. január 31. napjáig nem zárul le - 2014. február 1-jétől az új ügyvezetővel történő jogviszony létesítéséig a jelenlegi ügyvezetőt, Eszenyi Enikőt bízza meg az ügyvezetői feladatok ellátásával.

Az álláshelyre kiírt korábbi pályázaton Eszenyi Enikő mellett Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház vezetője indult. Csomós Miklós főpolgármester-helyettes azért kérte szeptemberben a közgyűléstől a pályázat eredménytelenné nyilvánítását, mert egyik pályázó sem érte el a szakmai bizottsági tagok többségének támogatását, mindketten három-három igen szavazatot kaptak. Tarlós István főpolgármester az igazgatói pályázat kapcsán korábban egy interjúban arról is beszélt, hogy mindkét pályázó üzleti tervét kifogásolta a bíráló bizottság.

Kapcsolódó

>>> Kiírták a pályázatot a Vígszínház és az Operettszínház vezetésére

>>> Balázs Péter a Vígszínházba tart

>>> Egyenlő szavazatot kapott Eszenyi Enikő és Balázs Péter

>>> Csütörtökön dönthetnek a Vígszínház és az Operettszínház vezetéséről

>>> Érvénytelen Balázs Péter pályázata a Vígszínházra?

>>> Kritikuscéh: nyilvánosságot Balázs Péter pályázatának!

>>> A többséget kell örömhöz juttatni a színházban – Kiszivárgott Balázs Péter pályázata

>>> Vígszínház, Operettszínház: érvénytelen – Újra indul a pályázati cirkusz

>>> Politikai tétovaság: másfél évre írják ki a Vígszínház igazgatói pályázatát?

>>> Másfél éves pályázat a Vígszínház és az Operettszínház vezetésére

>>> Kiírták az új pályázatot a Vígszínház vezetésére

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr47996723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása