7óra7

Ifjú Koreográfusok Fóruma – A Közép-Európa Táncszínház pályázati felhívása

Ifjú Koreográfusok Fóruma – A Közép-Európa Táncszínház pályázati felhívása

2014. 01. 11. | 7óra7

középen: Újvári Milán A sikeres bemutatók tapasztalatai nyomán úgy döntött a KET szakmai vezetése, hogy ebben az évben is kiírja a pályázatot. A kiírás hűen követi az alapgondolatot, miszerint – ha a kétségkívül forrásigényes önálló új bemutatók létrehozása nélkül is, de – folytathassák a legfiatalabb alkotók felkarolását, ezért nyílt pályázatot hirdetnek „IKF 2014.” – Ifjú Koreográfusok Fóruma néven.

A nyertes (2014-ben 2 fiatal) lehetőséget kap, hogy az adott kereteken belül alkotó munkát folytathasson: a színház rendelkezésére bocsájtja 8 profi táncosát és próbatermet is biztosít, ahol egy héten keresztül dolgozhat együtt az együttes táncművészeivel a művészeti vezető szakmai felügyelete mellett. A nyertes pályázónak rendelkezésére áll továbbá a Bethlen Téri Színház technikája és technikusa is. Mindezek segítségével a hét végén az elkészült munkából nyilvános demonstrációt tartanak. A demonstrációt rögzítik, így az elkészült felvétel a fiatal alkotó későbbi pályázatai során jó referenciaként is szolgál.

Az alkotóknak további lehetőséget biztosítanak a demonstráció előkészületeihez avval, hogy a táncosoknak – igény szerint – tréningeket tarthatnak, az egy hetes próbafolyamat előtt, így az előadók megismerkedhetnek a fiatal koreográfus saját mozgásvilágával és az alkotó is megismerheti a demonstráció táncos résztvevőit.

Az IKF együttműködő partnerei a budapesti MU Színház és a Miskolci Nemzeti Színház. Az elkészült demonstrációk közül választva a budapesti színház bemutatkozási lehetőséget biztosít az alkotónak, a miskolci teátrum pedig a Miskolci Balettal teljesítheti ki az IKF demonstrációjára készített munkáját.

|{background:#ddd; font-size:11px; padding: 5px 10px}. *Közép-Európa Táncszínház*
A KET 1989-es alapítása óta nyitott műhelyként működik. Fennállása óta több mint 40 koreográfus dolgozott a folyamatosan megújuló társulattal. Olyan művészeket hívtunk meg, akik művészi elképzeléseiket nem a bevált sémák mentén és biztonságos formák mozgásnyelvi kliséiben valósítják meg, hanem a járatlan út veszélyeit is vállalva, sajátos kifejezési eszközökkel hozzák létre táncszínházi előadásaikat. 2006 óta még nagyobb hangsúly került a koreográfusok meghívására és olyan fiatal tehetséges alkotók számára nyújtott bemutatkozási lehetőséget, akik szuggesztív előadásaikkal váltak szakmai körökben ismertté (Duda Éva, Gergye Krisztián, Hámor József, Katona Gábor, Pataky Klári, Réti Anna, Virág Melinda). A KET jelenlegi vezetése kiemelten fontosnak tartja, hogy az alkotói kedvvel rendelkező, pályakezdő koreográfusoknak továbbra is teret biztosítson, annak érdekében, hogy kiderülhessen, hol rejtőzhetnek a következő magyar koreográfus generáció tehetségei. |

*A pályázathoz csatolni kell:*

- szakmai önéletrajz,
- referencia eddigi munká(k)ból (dvd),
- két ismert művész ajánlása,
- a tervezett demonstráció szinopszisát, amely tartalmazza a lehetséges alkotótárs(ak), az időpont(ok) és a szereplők létszámát is.

*Pályázható időpontok:*

- 2014. június 2-7.
- 2014. november 24-29.

*Beadási / postára adási határidő:* 2014. február 14.

A Pályázatot postai úton vagy személyesen a Táncszínház székhelyére a Bethlen Téri Színházba kell eljuttatni (1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.).

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr617996649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása