7óra7

KIM: felelőtlen gazdálkodás gyanúja lassítja a Bárka Színház átadás-átvételét

KIM: felelőtlen gazdálkodás gyanúja lassítja a Bárka Színház átadás-átvételét

2014. 02. 17. | 7óra7

A teátrumnak Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterhez és Kocsis Máté VIII. kerületi polgármesterhez szóló nyílt levelére reagálva a tárca azt írta, hogy a felelőtlen gazdálkodás gyanújában "egyes értesülések szerint a színház igazgatójának és gazdasági vezetőjének felelőssége is felmerül". A KIM "éppen ezért nagyon várja az Állami Számvevőszék készülő jelentését, hogy tiszta képet kaphasson a színház működéséről".

Bárka Színház

A minisztérium hangsúlyozta, hogy az elmúlt évben is mindent elkövetett azért, hogy a Bárka Színház "valós, rangos művészeti térként" működjön, és a továbbiakban is ez a szándéka, de jelenleg a társulat működtetését a minisztérium fenntartói támogatás formájában jogszerűen még nem tudja megoldani.

A teátrum az átadás-átvétel elhúzódásának okát keresve tette közzé nyílt levelét, amelyben elmaradó fizetésekre, előadásokra és bemutatókra hívta fel a figyelmet, és jelezte, hogy várja a helyzet megoldását.

A színház átadás-átvétele jelenleg zajlik, a folyamat végeztével a Bárka a józsefvárosi önkormányzattól állami tulajdonba, a tervek szerint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium fenntartásába kerül.

A KIM 2014-es költségvetésében szerepel a Bárka Színház, de amíg nem a minisztérium a Bárka fenntartója, addig ez a költségvetési keret nem nyitható meg.

Kapcsolódó

>>> Nyílt levelet írt a Bárka Színház társulata

>>> Józsefvárosi Önkormányzat: felelőtlen gazdálkodás gyanúja nehezíti a Bárka átvételét

>>> A Bárka Színház megkapta észrevételezésre az ÁSZ jelentéstervezetét

>>> Bizonytalan jogi és gazdasági helyzet a Bárka Színházban

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr417996387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása