7óra7

Magyar Színházi Társaság: komolytalan igazgatói pályázat Nyíregyházán

Magyar Színházi Társaság: komolytalan igazgatói pályázat Nyíregyházán

2014. 02. 22. | 7óra7

Közlemény

Móricz Zsigmond Színház - Nyíregyháza A Magyar Színházi Társaság Elnöksége utoljára 2013. október 30-án foglakozott közleményben a Vígszínház és az Operettszínház kapcsán a színházigazgatói pályázatokkal. Most a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatói helyére kiírt, s az önkormányzat által eredménytelennek nyilvánított pályázat kapcsán kell ismételten felhívnunk a fenntartók figyelmét arra a felelősségre, amely ilyen döntések meghozatalakor rájuk hárul. Természetesen jelen esetben ezt a lépést nem könnyítette meg a szakmai kuratórium javaslata sem, amely az ő felelősségüket is felveti.

Hiába írják ki azonnal az új pályázatot, a döntés elhalasztása súlyosan veszélyezteti az intézmény működését, aláássa a munkatársak biztonságérzetét, mivel a szerződtetés és a jövő évi műsorterv előkészítésének idején nincs hosszú távra kinevezett vezetője a színháznak.

Mindezt súlyosbítja, hogy az önkormányzat közleménye szerint a következő pályázatot csak egy évre írják ki, ami komolytalanná teszi az egész procedúrát. A helyzet kísértetiesen emlékeztet a vígszínházira és szinte ugyanazokat a problémákat veti fel. Megítélésünk szerint az ilyen és hasonló helyzeteket a nyilvánosság bevonásával lehetne elkerülni. Őszintén reméljük, hogy az egyébként kiválóan működő, közönség – és szakmai sikereket elérő neves vidéki színház működésében nem okoz visszafordíthatatlan törést a város közgyűlésének döntése.

_Kapcsolódó:_

>>> Eredménytelen a nyíregyházi színház igazgatói posztjára kiírt pályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr647996311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása